Петима души са задържани за 72 часа, а други двама

...
Петима души са задържани за 72 часа, а други двама
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва 8 души за злоупотреби с пари от еврофондове

Петима души са арестувани за 72 часа, а други двама се търсят по следствието на прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи за измами със средства от еврофондове.

Това разгласи на брифинг зам. основният прокурор Иван Гешев. Привлечени като обвинени са осем лица, посочи той.

Вчера чиновници на Специализираната прокуратура, Министерство на вътрешните работи и ДАНС организираха акции на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас. Проверяват се и чиновници на Държавна фирма " Земеделие ", взели участие в процедурите по разпределяне на средства, за това дали са съдействали за измамите или са имали нерегламентирани взаимоотношения с лицата. Става въпрос за друго досъдебно произвеждане от до момента водено, по което един от обвинените беше Миню Стайков. Става въпрос и за разнообразни стратегии от " Млад фермер ", изясни Гешев, представен от Дарик. Той посочи, че за двете стратегии са отпуснати средства от еврофондове, като разпоредник е Държавен фонд " Земеделие ".

Става въпрос за стратегиите, касаещи развиването на селските региони и преработка на лозя. По програмата за селските региони са поискани и утвърдени 11,5 млн. лв. от Държавна фирма " Земеделие ", а по другата над 7 млн. лв.. 

Фирмите, кандидатствали по стратегиите, официално не са били свързани с действителните притежатели, само че те са родственици, чиновници, деца на чиновници, свързани с " бизнес империята Карнобат ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР