Петима души са задържани при акция проведена на територията на

...
Петима души са задържани при акция проведена на територията на
Коментари Харесай

Петима задържани в Несебър с марихуана за 3 млн. лв. | Дрогата е произведена в помещение в Добрич

Петима души са арестувани при акция извършена на територията на Несебър от ГДБОП и ОД на МВР-Бургас.

Задържането е станало по време на опит за продажба на 200 кг марихуана. Специализираната интервенция е осъществена на 13.04.2023 година Един от обвинените живее в град Добрич, а останалите четирима на територията на община Несебър.

Пазарната стойност на конфискуваната марихуана е 3 млн. лева, оповестяват от Апелативна прокуратура Бургас.

Участниците в незаконната група са разследвани през последния един месец. Откритата марихуана е създадена в помещение на територията на град Добрич, стопанисвано от едно от обвинените лица, което е имало законно позволение за произвеждане на промишлен коноп, само че действително е произвеждал подобен, съдържащ доста по-високи равнища на тетраходроканабинол, което го прави високорисково наркотично вещество. След като е създадена, сухата тревна маса е превозена и складирана в помещение на територията на община Несебър, където е била пакетирана със специфична машина. Всеки пакет е съдържал по пет кг марихуана. Обвиняемите са пробвали да продадат цялото количество едновременно. Разследващите са открили, че в случай че арестуваното количество марихуана бе достигнало до продажба на улицата под формата на цигари, осъщественият доход би достигнал сумата от 3 милиона лв..

Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с пет лица, всяко от които е привлечено към наказателна отговорност по две обвинявания - присъединяване в проведена незаконна група и държане за разпространяване на марихуана.

Обвиняемите са арестувани по време на опит за продажба на 200 кг марихуана от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас и ГДБОП. Специализираната интервенция е осъществена на 13.04.2023 година Един от обвинените живее в град Добрич, а останалите четирима на територията на община Несебър.

Подробности по случая разкриха пред медиите окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев, наблюдаващият случая прокурор Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура - Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас.

Предстои Окръжен съд - Бургас да се произнесе по направените от прокуратурата претенции за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с петимата обвинени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР