Петима души са задържани при акция на Специализираната прокуратура и

...
Петима души са задържани при акция на Специализираната прокуратура и
Коментари Харесай

Петима души са задържани за рекет и лихварство при акция в Димитровград

Петима души са арестувани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Димитровград, която продължава и сега. Новината заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов в ефира на Би Ти Ви. Групата се е занимавала с рекет и лихварство и е работила и в други градове. " В момента се правят процесуално-следствени дейности. Имаме пет арестувани лица. Акцията започва рано тази заран ", сподели Иванов. Подробности се чакат по-късно.

Главният секретар разяснява и ограниченията против възможен бежански напън от Гърция. В момента по граничните региони с южната ни съседка има засилено полицейско наличие. Екипи на жандармерията също са командировани на място. Вчера се стигна до конфликти сред полицията и мигрантите.

" Имаме планове какви сили да бъдат изпратени в заввисимост от обстановката. Нашата задача е да не ги допуснем на българска територия. Координирали сме всички служби в страната. Ситуацията е усложнена и в Гърция и в Турция. Мигрантите са се организирали по Facebook. Публикувано е известие, съгласно което границите ще бъдат отворени и всички ще могат да минат. Тази акция е наречена " Конвой на вярата ". Следим обстановката и сме взели превантивни ограничения ", акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

В 9.30 при премиера е планувано заседание с вицепремиера Красимир Каракачанов, вътрешния министър Младен Маринов и управлението на гранична полиция. На срещата ще бъдат разисквани ограничения за прекъсване на възможен бежански поток. Вчера министърът на защитата Красимир Каракачанов предложи разполагането по границата на 3 хиляди военни с техника, които да оказват помощ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР