Петима души са арестувани, след като полицията в Турция е

...
Петима души са арестувани, след като полицията в Турция е
Коментари Харесай

Разкриха как българи продават органите си в Истанбул

Петима души са задържани, откакто полицията в Турция е разкрила канал за трафик на органи в Истанбул. Каналът бил основан от български жители и донори, които употребявали болница в Истанбул за активността си. Все още не е ясно дали измежду арестуваните има български жители.
Как работила схемата:
По информация на Actualno.com, българските жители са били употребявани главно за донори за бъбреци . След сигнал на българските служби, при интервенция на турската полиция в Истанбул, е задържана турската гражданка Ф.Ю., която е провела трансплантациите, предава кореспондентът ни Нахит Догу от Кърджали.
По данни на турската полиция, Ф.Ю е посредничила сред продавачи и купувачи на бъбреци български жители. Тя е работела в истанбулска болница, която има клиника (филиал) в София. Чрез тази клиника Ф.Ю е провела намирането на донори и купуваюи на бъбреци, след което ги изпращала в Истанбул.
Ф.Ю е представяла подправени документи за роднински връзки сред българските жители на истанбулската болница. Така се избягвало нужното при други обстановки категорично позволение за трансплантация от Етичната комисия на здравното заведение.
Турската полиция е заловила Ф.Ю в Истанбулската болница, а българските жители продавачи и купувачи на бъбреци на турско-българската граница, при опит да се завърнат в България.
За акцията предава и турското издание Daily Sabah, представено от Агенция " Фокус ".
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР