Петима души, избрани за народни представители, са се отказали от

...
Петима души, избрани за народни представители, са се отказали от
Коментари Харесай

Петима души, избрани за депутати, са се отказали от местата си

Петима души, определени за народни представители, са се отказали от депутатските си места преди още да встъпят в служба. Двама от тях са определени от ГЕРБ, а трима - от Движение за права и свободи.

От ГЕРБ от депутатското си място са се отказали Бойко Борисов и Тодор Тодоров.

От Движение за права и свободи отводът идва от страна на Веселина Радославова, Осман Мурадов и Сюлейман Кичиков.

По всичко проличава, че Делян Славчев Пеевски ще бъде депутат. Той беше лидер на листите на Движение за права и свободи във Велико Търново и в Благоевград.

Това излиза наяве от пет решения на ЦИК, оповестени в формалния уебсайт на комисията. Решенията са взети през вчерашния ден - на 18 ноември, само че са оповестени през днешния ден - 19 ноември сред 11:06 и 11:11 часа.

Всички решения идват след заявление от страна на лицето, определено за депутат, с искане за необявяването му за определен за депутат.

Припомняме, че преди изборите Гражданско съдружие " БОЕЦ " подаде сигнал до ЦИК с искане да не удовлетворява желанието на лицата да не бъдат обявявани за определени. Според тях " опцията ", от която се възползват отказващите се, въобще не е планувана в Изборния кодекс и съставлява престъпление.

Обичайният ред за отвод от депутатско място е определеният да се закълне като депутат, а по-късно да подаде оставка.

Първи заявката си е подал Тодор Стаматов Тодоров. Заявлението му с искане за необявяването му за определен за депутат от кандидатската листа на коалиция ГЕРБ-СДС е подадено на 16.11.2021 година Бил е определен от 20-ти МИР - Силистра. Тодоров е член на Изпълнителна комисия на ГЕРБ. Бил е депутат в 45-тото и 46-тото Народно заседание.

Второто заявление със същото искане е от Бойко Методиев Борисов и е подадено на 17.11.2021 година Борисов се е отказал да бъде депутат, определен от два региона - в 16-ти МИР - Пловдив, и в 25-ти МИР - София. Припомняме, че Борисов не за първи път се отхвърля да бъде народен представител. Той направи същото както след изборите на 4 април, по този начин и след тези на 11 юли. Отказ от депутатско място направи и в далечната 2005 година, когато беше определен за народен представител от листите на Национална движение „Симеон Втори" в Благоевград и Пловдив. Въпреки поръчката, дадена от Борисов, че този път може да остане депутат, виждаме, че той се е отказал от мястото си като е изискал да не бъде разгласен за определен.

Трите заявки от представители на Движение за права и свободи с искане за необявяването им за определени за народни представители са подадени на 18.11.2021 година Съдейки по входящите номера, първа заявката си е подала Веселина Иванова Радославова, която е била определена от 26-ти МИР - София област.

Следващото заявление е на определения от 13-ти МИР – Пазарджишки, Осман Акчай Мурадов. Мурадов е общински консултант в Община Батак.

Последното заявление е от Сюлейман Махмуд Кичиков, който е определен за депутат от Движение за права и свободи още веднъж от 13-ти МИР - Пазарджишко. Кичиков беше подреден втори в листата на Движение за права и свободи за Пазарджик, като лидер на листата беше Йордан Цонев.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР