Петима души бяха арестувани, след като полицията в Турция разкри

...
Петима души бяха арестувани, след като полицията в Турция разкри
Коментари Харесай

Полицията в Турция разби български канал за трафик на органи

Петима души бяха задържани, откакто полицията в Турция разкри канал за трафик на органи в Истанбул. Каналът бил основан от български жители и донори, които употребявали болница в Истанбул за активността си, написа турското издание Daily Sabah.

Българската полиция уведомила турските си сътрудници за проведена незаконна група, която употребила подправени документи и осъществявала активността си в частна болница в Истанбул, в която се правили незаконни трансплантации на органи.

Разследването на турските управляващи ги довело до 55-годишна турска гражданка, която работела в болничното заведение в Истанбул. Лечебното заведение разполага със своя клиника и в София, и дамата била упрекната в това, че откривала нуждаещи се от органи пациенти в българската столица, и уреждала трансплантации за тях в Истанбул. Органите идвали от незнайни донори.

Съгласно турското законодателство, всяка трансплантация от донор, който не е родственик на реципиента, би трябвало да бъде прегледана от медицинските комисии в страната.

Заподозряната е упрекната и в подправянето на документите за процедурата, с цел да наподобява като че ли реципиентите и донорите са родственици. Тя е била задържана още на 1 февруари в болничното заведение в Истанбул, до момента в който се опитвала да изготви документи за нова трансплантация. Трима други обвинени, български жители, също са били арестувани, до момента в който се опитвали да изоставен Турция и да влязат в България. Съпругът на първата обвинена също е арестуван за съучастие, а един от хипотетичните донори е напуснал Турция и е избегнал арест.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР