Петима български граждани са били арестувани по-рано днес в Турция

...
Петима български граждани са били арестувани по-рано днес в Турция
Коментари Харесай

Арестуваха петима българи в Турция, поставяли скимиращи устройства на банкомати

Петима български жители са били задържани по-рано през днешния ден в Турция за слагане на скимиращи устройства на банкомати, оповестяват турските медии, осведоми Канал 3.

Престъпниците са сложили устройствата на три банкомата в Бурса и с тяхна помощ са съумели да копират информацията от дебитните и кредитни карти на голям брой клиенти, настояват от отдела за киберпрестъпления на полицията в Бурса.

Българските жители Николай Валентинов Георгиев, Иван Димов Иванов, Иван Славов Славов, Мирослав Атанасов Георгиев и Кръстю Валентинов Кръстев са били арестувани с помощта на записите от охранителните камери.

На фрагментите служителите на реда са забелязали, че в портфейла на един от обвинените има българска банкова карта. Разследващите са се свързали с хотелите в града и са открили къде тази карта е била употребена. Притежателят ѝ е бил отседнал в локален хотел, дружно с още четирима българи.

Турските служби са следили незаконната група в продължение на шест месеца, през които те, с изключение на в Бурса, са "работили " и в Ескишехир, Коджаели, Сакария и Чорум.

Петимата са били задържани в близкия до Бурса град Ескишехир. При последвалия обиска в тях са били открити доста на брой скимиращи устройства и бели пластини за прекопирване на карти. Прокуратурата е поискала тяхното непрекъснато задържане. Групата е упрекната в корист с дебитни и кредитни карти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР