Петима арбитри отпадат от съдийските назначения в българския професионален футбол

...
Петима арбитри отпадат от съдийските назначения в българския професионален футбол
Коментари Харесай

БФС изгони петима рефери

Петима арбитри отпадат от съдийските назначения в българския професионален футбол в идващите пет месеца - от днешна дата до 31 март 2023 година. Съдийската комисия стопира правата на трима елитни арбитри за мачове в Първа и Втора лига.

Изненадата е, че един от тях е интернационалният рефер и №2 в ранглистата на България Ивайло Стоянов-Сватбата. Другите двама без права за Първа лига са Георги К. Димитров и Димо Димов от Сливен. По подигравка на ориста, Ивайло Стоянов научава за решението на стадион Аноета, където довечера ще бъде четвърти арбитър на мача Реал Сосиедад – Манчестър Юнайтед в шампионата Лига Европа. Тама основен ще е Георги Кабаков.
Иво Андреев, станал прочут с анулирания гол на Ботев (Пловдив) в Разград, както и Димо Димов, остават разполагаем на Съдийската комисия и могат да получават мачове във второто равнище на футбола.

Съобщението на БФС гласи: " Поради зачестилите случаи на неодобрение на клубове от съдийски отсъждания в ППЛ, Съдийската комисия към БФС, по персонално разпореждане на президента Борислав Михайлов, проучва работата на реферите ни и реши следното:

Поради незадоволително показване стопира съдийските права до 31.03.2023 година на Ивайло Стоянов, Георги Димитров и Владимир Вълков (за Първа и Втора професионална лига), както и на Иво Андреев и Димо Димов (за Първа професионална лига).
През месец януари 2023 година ранглистата на VAR арбитрите ще бъде в допълнение редуцирана.
Семеен кодекс към БФС приканва всички рефери да положат оптимални старания за качествено показване, което да дава отговор на големите вложения в тяхното образование и развиване ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР