Пети празник на бозата ще се състои на 10 октомври

...
Пети празник на бозата ще се състои на 10 октомври
Коментари Харесай

Пети празник на бозата се организира в Радомир

Пети празник на бозата ще се състои на 10 октомври в Радомир, заяви общинският пресцентър.

Той ще стартира в 10:30 ч. с откриването на галерия на детски рисунки на тематика "Бозаджийството в Радомирско " в Общинския исторически музей в града.

В 11:00 ч. музейната експозиция "Стойова къща " ще отвори порти за поданици и посетители на града. Там са изложени старинни съдове и предмети, свързани с бозаджийския поминък, показана е остарялата технология на произвеждане, както и любопитни обстоятелства, свързани с напитката.

Презентация в двора на музейна експозиция "Стойова къща " ще наблюдава спецификите и традициите в производството на боза в Радомирско от минали времена до наши дни. В 18:00 ч. ще се организира съревнование по надпиване с боза в Центъра за поддръжка на личностното развиване - Общински детски комплекс.

По саморасъл метод празникът на бозата ще бъде маркиран и в селата Владимир, Долна Диканя, Друган, Дебели лаг, Дрен, Извор, Кленовик, Копаница, Кондофрей, Прибой, Стефаново и Червена могила, както и в радомирския квартал "Върба ".
По време на събитията ще бъдат спазени всички противоепидемични ограничения, като община Радомир умолява жителите да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР