Пети месец общините в страната работят с бюджет от миналата

...
Пети месец общините в страната работят с бюджет от миналата
Коментари Харесай

Кмет изплака: Работим със стар бюджет, няма пари за ремонти

Пети месец общините в страната работят с бюджет от предходната година, което спъва съществено активността на администрациите и стопира построяването на значими инфраструктурни обекти. Това разяснява пред публицисти кметът на община Тунджа Георги Георгиев, който е и член на Управителния съвет (УС) на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

Липсата на постоянен държавен бюджет затруднява от ден на ден дейностите по строителната стратегия и в обитаемоте места на община Тунджа. Инфлационните процеси и невъзможността да се подписват контракти с компании реализатори забавя построяването на инфраструктурни обекти, уточни Георгиев.

„ Една такава неизясненост в средата на годината не е добре, тъй като всичко има софтуерни периоди. Един път – гласоподаване от Общинския съвет, повторно – процедури за избор на реализатор, трети път – осъществяване, което също си има нужните периоди. И когато не бъде изпълнено в настоящата година - обектите стават преходни. Това всичко, малко или доста, затлачва целия капиталов развой “, разяснява той.

По думите му признатите при започване на годината финансови дотации, равностойни на миналогодишните, обезпечават ненапълно финансирането на обектите. „ Но се надяваме и на повишени параметри, с които бихме могли да финансираме и други обекти “, добави Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР