Пети месец 61-годишната Евдокия Тодорова, родена в Габрово, живуща в

...
Пети месец 61-годишната Евдокия Тодорова, родена в Габрово, живуща в
Коментари Харесай

Българката Евдокия се бори за живота си в Гърция, забравена от близки

Пети месец 61-годишната Евдокия Тодорова, родена в Габрово, живуща в Бургас се бори за живота си без поддръжка на близки и родственици, написа "Труд ". Жената е настанена с тежка диагноза „ рак на костите и дробовете “ в Атинската болница „ Сотирия “ като за положението й се грижат дейни българки, които провеждат благотворителни акции за събиране на средства измежду българската диаспора в Атина, с поддръжката на в. „ Български вести “ и български ресторант „ Балкан “.

„ Състоянието на Ева е доста тежко, оказваме помощ с каквото можем. Досега успяхме да платим два наема на жилището, където живее, само че остават още шест. Има неплатени сметки за ток, вода. Разходите се усилват всеки ден, а няма от къде да бъдат покрити “, показа близката й другарка Мая Средкова, която поддържа непрекъсната връзка с болната българка.

Друга българка – Екатерина Благоева, съумя да подсигури с персонални контакти краткотрайно кислороден уред, защото е затруднено дишанено на Ева, само че от през вчерашния ден контракта е преустановен и апарата е взет назад.

Българките Зорка Михайлова, Катя Георгиева, Цветелина Бонева, културен клуб „ Нов живец “ са в непрестанна битка за набиране на финансови средства и образуване на акции, тъй като се оказа, че болната жена, която от 15 години обитава в Атина няма здравни осигуровки нито в Гърция, нито в България и няма никаква финансова опция да поеме разноски.

Близките й отхвърлят да се погрижат за нея и по този начин имигрантката Евдокия Тодорова е напълно в ръцете и грижите на добросъвестните българи в Гърция и ориста.

Българското посолство е известено. Социалното аташе е посетило болната жена.

Състоянието на Евдокия Тодорова е извънредно тежко. Екипът на в. „ Български вести “ моли към българските институции, както и към милосърдни българи да оказват помощ финансово в тежката борба на Ева за живот.

Ева благодари на всички, подали й ръка и взели драговолно нейния проблем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР