Пети медал за Българя от Европейското първенство по вдигане на

...
Пети медал за Българя от Европейското първенство по вдигане на
Коментари Харесай

Божидар Андреев с бронзов медал от Европейското по вдигане на тежести

Пети орден за Българя от Европейското състезание по повдигане на тежести в албанската столица Тирана.

В кат. 81 кг. младежкият олимпийски първенец Божидар Андреев завоюва бронз с дуел 343 кг. В изхвърлянето Божидар стигна до третото място по чудноват и доста трагичен метод. Първо не съумя на стартовата тежест 150 кг, след това рискува без триумф във втория опит с 3 кг от горната страна, само че при последното си излизане на подиума закова над главата си 153 кг.

В изтласкването Божидар Андреев стартира със 185 кг, след това се оправи и със 190 кг и опита без триумф за среброто в крайното класиране 195 кг. В последна сметка бронз в дуела, бронз в изхвърлянето и сребро в изтласкването.

Божидар Андреев е представител на сливенската школа с треньор Пламен Братойчев, състезава се за клуб „ Хр. Бъчваров “. Европейски първенец за мъже от Батуми 2019 година Първият му огромен триумф бе спечелването на олимпийска купа на младежките игри в Нанджин през 2014 година Четири години по-късно приключи със злато на Европейското състезание при 23-годишните в Замошч (Полша) и се подреди девети в дебюта си на международно състезание за мъже в Ашхабад (Туркменистан). 2019 година бе най-успешната за него с европейска купа при мъжете в Батуми, злато с 3 континентални върха при 23-годишните в Букурещ, бронз на международното състезание за мъже с 3 европейски върхове за мъже в Патая и злато на олимпийския квалификационен шампионат в памет на Наим Сюлейманоглу в Газиантеп.

Миналата година той се подреди пети на Олимпиадата в Токио и заслужи бронз в изхвърлянето на Европейското състезание в Москва.

Това е пето отличие за Българя от шампионата в Албания. Предишните дни злато сграбчиха Ангел Русев, Иван Димов и Валентин Генчев, а Габриел Маринов също отвоюва бронз. Общо с обособените придвижвания медалите са ни 14, а в класирането по народи България е водач при мъжете.

Тази вечер на подиума в Тирана страната ни ще бъде показана от 17-годишния международен първенец за мъже Карлос Насар, който от 18 часа българско време ще подвига в кат. 89 кг, а от 21 часа на подиума в кат. 76 кг ще излезе Мария-Магдалена Кирева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР