Пети ден протестираме с палатките навън и няма никакъв резултат.

...
Пети ден протестираме с палатките навън и няма никакъв резултат.
Коментари Харесай

Медицински сестри пети ден протестират под прозорците на властта

Пети ден протестираме с палатките на открито и няма никакъв резултат. Това съобщи пред Веселина Ганчева - една от протестиращите на палатков лагер под прозорците на властта медицински сестри.
Жената заяви, че в постройката на някогашния партиен дом сега има нейни колежки, които отхвърлят да изоставен мястото в символ на митинг. 
Припомняме, че здравните служащи стачкуват паралелно до майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ", които упорстват за оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.
Ако коронавирусът в този момент влезе в България, което най-вероятно към този момент е реалност, ние сме на първи фронт, а нямаме защитни дрехи, означи Веселина Ганчева. По думите ѝ това, което се приказва по малкия екран, няма нищо общо. " 80% от медицинските сестри са пенсионери и оставаме една шепа хора в опазването на здравето ", акцентира протестиращата, като по този начин направи връзка с главните претенции на медицинските сестри:
1. Професията да стане предпазена, по този начин както на учители и полицаи;
2. Да са обезпечени две съществени минимални заплати;
3 Поне три лв. на час за нощен труд. 
Според Ганчева тези претенции са действително изпълними и в този миг. Тя изясни, че медицинските сестри се редуват на митинга, като сега под прозорците на държавното управление има 13 палатки.
Потърсихме за коментар ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, която съобщи, че не знае за случая и не може да разяснява.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР