Пети ден продължава блокадата на Прохода на Републиката от протестиращи

...
Пети ден продължава блокадата на Прохода на Републиката от протестиращи
Коментари Харесай

Протестиращите миньори и енергетици продължават блокадите навсякъде

Пети ден продължава блокадата на Прохода на Републиката от протестиращи миньори и енергетици от въглищните централи. Това сподели Българска национална телевизия в директно включване от мястото, където придвижването е спряно.

“Не е правилно, че се борим единствено за работните си места, ние се борим за независимостта на енергийната система на България. Немислимо е без Марица Изток ”, това сподели един от протестиращите, който взе участие в блокадата от първия ден. Той акцентира, че проблемите на енергетиката ни ще станат ясни, когато семействата минат на свободния пазар. Затова и протестиращите желаят неговото отсрочване.



Представител на протестиращите, които са блокирали Автомагистрала “Тракия ” заяви, че е взето решение да се взе участие в договарянията, планувани за през днешния ден с водачите на партиите в Народното събрание, както и с държавното управление. Те обаче са безапелационни, че в срещата би трябвало да вземат участие всички партии в Народното събрание. Според протестиращите това е единствения метод да се извади на ярко бъдещето на въглищните централи.

Блокадите, в това число и тази на автомагистрала “Струма ” остават, до момента в който протестиращите не реализиран съглашение с страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР