Петгодишно момче беше отнесено от наводненията, причинени от поредната мощна

...
Петгодишно момче беше отнесено от наводненията, причинени от поредната мощна
Коментари Харесай

Потопът в Калифорния спря тока, отнесе дете и изкорени дървета

Петгодишно момче беше отнесено от наводненията, породени от следващата мощна стихия, връхлетяла щата Калифорния, оповестява Асошиейтед прес. Целият крайбрежен град Монтесито, в който живеят принц Хари, Опра Уинфри и други звезди, получи заповед да се изтегля, точно на петата годишнина от довелите до жертви свличания на кални маси в региона.

Десетки хиляди останаха без електричество, а някои учебни заведения бяха затворени денем. Улици и автомагистрали се трансфораха в пълноводни реки, дървета бяха изкоренени, а придошлите води доведоха до свлачища. Шофьорите се сблъскаха със тапи, породени от паднали парчета.

,: The street flooding in ventura is getting bad.
— Harish Deshmukh (@DeshmukhHarish9)
Вчера броят на починалите вследствие на поредицата от стихии доближи 14 души, откакто двама души бяха убити от падащи дървета, оповестиха щатски чиновници.

Продължилото близо 7 часа търсене на изчезналото момче докара единствено до разкриване на обувката му, след което управляващите го прекратиха, защото равнището на водата беше прекомерно рисково за водолазите. Момчето не е оповестено за мъртво, акцентира представителят Тони Чипола от шерифската работа на окръг Сан Луис Обиспо. 

Майката на момчето карала камион, който затънал при наводненията малко преди 8 ч. сутринта покрай Пасо Роблес, дребен град във вътрешността в централното крайбрежие на Калифорния, заяви Том Суонсън, помощник-началник на пожарната работа на окръга. Случайно преминаващи хора съумели да извадят майката от камиона, само че момчето е било отнесено от транспортното средство по течението, евентуално в реката, добави Суонсън. По това време в региона не е била издадена заповед за евакуация. 

Flooding east of Fresno, California.
— Trevor (@trevsaucy)
На към 209 км на юг целият град Монтесито и близките каньони, където наскоро имаше горски пожари, станаха обект на заповед за евакуация, издадена на петата годишнина от срутване на земни маси, предизвикало гибелта на 23 души и разрушило над 100 жилища в крайбрежното населено място.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати заяви за дъждове от 2,5 см на час. Очакваше се проливните дъждове в региона да продължат и през нощта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР