Петгодишно дете от американския щат Луизиана е било принудено да

...
Петгодишно дете от американския щат Луизиана е било принудено да
Коментари Харесай

Гонят от детска градина дете на гей двойка в щата Луизиана

Петгодишно дете от американския щат Луизиана е било насила да напусне класа си в детската градина в локално религиозно учебно заведение, тъй като родителите му са еднополова двойка, споделя в. " Гардиън ".

Емили и Джени Паркър настояват, че по време на среща с шефа на учебното заведение и свещеник от Библейската баптистка академия в Декуинси, Луизиана, учебните чиновници са ги уведомили, че еднополовата им връзка не се толерира от учебното заведение и че ще би трябвало да намерят ново учебно заведение за щерка си Зоуи.

" Извикаха ни в кабинета на шефа на среща, на която ни оповестиха, че Зоуи към този момент няма да може да върви на учебно заведение там поради нашия избор на метод на живот ", споделя 31-годишната Дженифър Паркър.

28-годишната Емили Паркър споделя, че срещата се е състояла единствено два дни преди началото на образователната година. По време на конференцията на нея и брачна половинка ѝ било казано, че като религиозно учебно заведение то учи учениците, че бракът е сред мъж и жена.

Семейство Паркър неотдавна осиновиха Зоуи, която е племенница на Джени, откакто татко ѝ почина при трудова акцидент през септември 2020 година

" Тя изгуби татко си, изгуби майка си, а в този момент губи и учебното заведение си, което доста обича ", споделя Джени пред KPLC.

Преди това Зоуи е посещавала предучилищна подготовка в Библейската баптистка академия, където, както споделя двойката пред NBC News, Зоуи е имала доста другари и учители , които е харесвала.

Семейство Паркър споделиха, че след изключването на Зоуи от учебното заведение са получили необятна поддръжка от общността.

Двойката сподели също, че е получила няколко оферти от други локални християнски учебни заведения Зоуи да стартира образователната година в техните детски градини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР