Петгодишна присъда постанови съд в Чикаго за полицай, стрелял по

...
Петгодишна присъда постанови съд в Чикаго за полицай, стрелял по
Коментари Харесай

За пръв път - затвор за полицай от Чикаго заради стрелба по време на служба

Петгодишна присъда постанови съд в Чикаго за служител на реда, стрелял по кола с петима младежи в нея, заяви министерството на правораздаването. Това е първият случай, когато служител на реда от град в щата Илинойс е наказан на затвор за пукотевица по време на осъществяване на служебните му отговорности, съобщи БГНЕС.
Марко Проано е приет за отговорен по две федерални обвинявания в нарушение на цивилен права. През 2013 година той е стрелял е 16 пъти по кола в придвижване, в която са пътували петима юноши и е ранил двама от тях.
При оповестяване на присъдата съдията акцентира на обстоятелството, че обвиненият не е признал, че осъщественото от него е закононарушение. Проано, който до изговаряне на присъдата продължава да работи като служител на реда, съобщи, че е стрелял в опит да опази един от младежите, който се бил надвесил през прозореца на колата, която ненадейно тръгнала на заден ход, написа вестник " Чикаго Сън Таймс ".
Всъщност Проано три пъти е стрелял по време на работа, като при един от случаите убива младеж - при плевел ваучър. Проано е награждаван за проявена героизъм по време на работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР