Peter Nichollas/EPA Британският премиер Борис Джонсън остава на мнението си, че

...
Peter Nichollas/EPA
Британският премиер Борис Джонсън остава на мнението си, че
Коментари Харесай

Джонсън: Защо Обама получи Ноебелова награда, а Тръмп - не

 Peter Nichollas/EPA Британският министър председател Борис Джонсън остава на мнението си, че американския президент Доналд Тръмп заслужава Нобелова премия за мир, написа Independent, представен от Агенция " Фокус ".

Министър-председателят бе помолен да разяснява изказванията си от 2018 година на съвещанието на комисията за връзка на Народното събрание в сряда.

Това се случва, когато политиците, застанали на страната на господин Тръмп, се сблъскват с въпроси, откакто той се опита да анулира резултата от изборите в Съединени американски щати, а неговите поддръжници нахлуха в Капитолия на Съединени американски щати.

Запитан за похвалата му към господин Тръмп и предлагането той да бъде заплатен за работата си, Джонсън сподели: " Подкрепям министър-председателя на Англия да има допустимо най-хубавите връзки с президента на Съединени американски щати и аз организирах отличен диалог напълно неотдавна с новоизбрания президент Джо Байдън “. През 2018 година, до момента в който беше външен министър, Джонсън даде изявление, в което похвали работата на Тръмп по въпросите на Северна Корея и нуклеарната договорка с Иран.

" Не разбирам за какво той е по-малко претендент за Нобелова премия за мир от Барак Обама, който я получи, преди даже да е направил нещо “, продължи Джонсън.

Премиерът и Тръмп постоянно обменят похвали по време на припокриващия се мандат на двойката, като Тръмп сподели, че Джонсън " се оправя доста добре “.

Този коментар пристигна часове откакто Върховният съд на Обединеното кралство реши, че тогавашното прекъсване на Народното събрание на Джонсън е нелегално.

Но предходната седмица Джонсън осъди " позорните подиуми “ в столицата на Съединени американски щати.

На идващия ден министър председателят съобщи, че е " изцяло неправилно “ да се слагат под подозрение изборите в Съединени американски щати и да се предизвикват поддръжниците да щурмуват държавното седалище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР