Петер Алтмайер Германският министър на икономиката Петер Алтмайер обясни защо

...
Петер Алтмайер Германският министър на икономиката Петер Алтмайер обясни защо
Коментари Харесай

Берлин е солидарен с ударите в Сирия, макар да не участва в тях


Петер Алтмайер

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер изясни за какво Германия не взе взе участие във военните удари през почивните дни.

Алтмайер, който е съдружник на немския канцлер Ангела Меркел, сподели за таблоида " Билд ", че, " единствено тъй като не участвахме в ударите, не значи, че " стоим настрани ".

" Солидаризираме се със Запада, само че сме поели други задачи, да вземем за пример за образование на /кюрдските/ сили пешмерга ", посочи министърът.

Самата Меркел сподели в събота, че поддържа ударите против Сирия, осъществени от Съединени американски щати, Англия и Франция, и ги назова " нужни и уместни ".

Въздушните удари бяха осъществени на 7 април в отговор на хипотетична химическа офанзива покрай столицата Дамаск и бяха ориентирани против химическата стратегия на сирийското държавно управление. Сирия и Русия неведнъж отхвърлиха такава офанзива да е била осъществявана.

През почивните дни немският външен министър Хайко Маас приказва, че се търси " различен формат " за договаряния за Сирия, защото диалозите в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са в задънена улица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР