Петел следи ситуацията с бежанците от Украйна у нас.Стартира новата

...
Петел следи ситуацията с бежанците от Украйна у нас.Стартира новата
Коментари Харесай

Хотелиерите ще получават от държавата по 15 лева на ден за бежанец от Украйна

" Петел " следи обстановката с бежанците от Украйна у нас.

Стартира новата филантропична стратегия за бежанците от Украйна. Държавата ще дава на хотелиерите по 15 лв. дневно за човек. Ще се оправят ли с новото предизвикателство, екип на NOVA ревизира на място.

Средствата, които се отпускат по програмата до 31 август, са нищожни, споделя Вера Николова, която ръководи хотел в Кранево, само че счита, че ще може да ги компенсира.

„ 15-те лв. стигат единствено напълно за най-необходимите разноски. Всички знаем какво значи 5 лева дневно на човек за артикули ”, споделя тя и акцентира, че това ще се отрази и на менюто. „ Ще има от всичко, само че не толкоз разнообразно, колкото беше ”.
„ Благодарим на България! Тук децата ни съумяха да се образоват онлайн, да живеят умерено и в този момент да почиват през ваканцията ”, изрази признателност Наталия Ивановна.

В курортен комплекс „ Албена ” са настанени към 1000 бежанци в 4 хотела, които не престават работа по новата стратегия. Красимира Стоянова е старши управител на отдел „ Маркетинг и продажби “ в курортния комплекс. По думите ѝ на хотелиерите ще им е извънредно мъчно с тези 15 лева „ За нас преимуществото е, че имаме огромна част от плодовете и зеленчуците свое произвеждане, само че пък има разноски като тока, които не можем да направляваме ”, добавя Стоянова, написа обстоятелства.бг.

За 170 души продължава да се грижи Александра Джафарова. 40 на 100 от тях са деца. Но и тя не знае докога ще издържи на финансовото предизвикателство.

„ Одобрените средства сега ще принудят хотелиерите да работят 10-15 дни и когато се откри, че са незадоволителни, тези хора още веднъж ще би трябвало да бъдат прелокирани на другите места ”, счита Наталия Атанасова, която е шеф на хотел в Балчик.

Компенсации най-малко за електрическата енергия, биха били в помощ на хотелиерите, които са решили да работят по новата стратегия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР