Петел следи какво се случва след атаката срещу България.Говорителят на

...
Петел следи какво се случва след атаката срещу България.Говорителят на
Коментари Харесай

Сийка Милева за руската хакерска атака: Идва по-малко от 24 часа след новите санкции по Магнитски

" Петел " следи какво се случва след офанзивата против България.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева направи коментар за следващата съветска хакерска офанзива против уеб страницата на прокуратурата. 

Това стана на формалната страница на Прокуратура на Република България във Facebook. Ето какво показа Милева:

" Мога да потвърдя за поредна хакерска офанзива против интернет-страницата на прокуратурата. Първоначалната информация сочи, че и в тази ситуация се касае за хакерска офанзива с източник Руската Федерация. 

Малко преди 13 часа към уеб страницата на прокуратурата са регистрирани опити за по едно и също време влизане, многокротно преизпълнен открития предел.

Прокуратурата неотложно ще се самосезира и ще разпореди осъществяването на инспекция на ДАНС и ГДБОП. Очакваме службите за сигурност да си свършат работата и след привършване на инспекциите да рапортуват материалите в прокуратурата за преценка има ли задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане.

Прави усещане, че хакерската офанзива идва по-малко от 24 часа след оповестяването на новите наказания по световния закон “Магнитски ”, свързани и със зловредното съветско въздействие. Знаете добре, че във връзка с две от глобените лица има импортирани обвинителни актове. Румен Овчаров е обвиняем, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е импортиран обвинителен акт в Софийски градски съд за шпионаж в интерес на Русия.

В Национална следствена служба се води следствие за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и на други две глобени лица. В този смисъл прокуратурата вижда в налагането на глобите и поддръжка от нашите евроатлантически сътрудници в напъните ни да се противопоставяме на зловредното съветско въздействие против Република България и района, написа novini.bg.

Още в понеделник прокуратурата ще изиска от ГДБОП, ГДНП, ДАНС, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, Агенция по вписвания и други държавни органи да дават наличната при тях информация във връзка с лицата, включени в листата “Магнитски ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР