Петдневното гласуване за присъединяване към Русия в самообявилите се Донецка

...
Петдневното гласуване за присъединяване към Русия в самообявилите се Донецка
Коментари Харесай

Москва е готова да създаде нова федерална област в окупираните украински региони

Петдневното гласоподаване за присъединение към Русия в самообявилите се Донецка и Луганска национални републики на изток и в окупираните елементи от областите Херсон и Запорожие на юг, завършва през днешния ден. Резултатите, които Съединени американски щати, Европейски Съюз, Турция, Казахстан и Сърбия към този момент оповестиха, че няма да одобряват, може да бъдат оповестени още довечера.

Четирите района дружно с Крим, ще съставляват девети федерален окръг на Русия, заяви „ Ведомости ”, цитирайки неназован съветски сенатор и източник, непосредствен до администрацията на Крим. След сходна анексия от 2014 година, полуостровът, който по-голямата част от интернационалната общественост признава за украинска територия, е със статут на Южен федерален окръг на Руската федерация.

Сергей Цеков, съветски сенатор от Крим, сподели пред РИА „ Новости ”, че няма „ никакво подозрение “ по отношение на основаването на нов федерален окръг, включващ анексираните украински територии, като изясни, че „ има разнообразни разновидности за името му “.

Позовавайки се на два неназовани източника, близки до Кремъл, и един от съветската отбранителна промишленост, „ Ведомости ” оповестява,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР