Петдесет процента от износа на петрол на Русия по море

...
Петдесет процента от износа на петрол на Русия по море
Коментари Харесай

Турски вестник: Гърция се е превърнала в главен превозвач на руския петрол по море

Петдесет % от износа на нефт на Русия по море се реализира от гръцки танкери макар наложените наказания, твърди турският в. " Йени шафак ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според вестника, чиято обява е представена в редица турски медии, Гърция, " която при всяка опция афишира поддръжката си за Украйна " в спора с Русия, се е трансформирала в основен транспортьор на съветския нефт.

През първото тримесечие на 2023 година с опциите, предлагани от гръцките танкери, Русия претърпя интервал на максимален експорт на нефт за всички времена, се твърди в оповестения материал. По последни данни 50 % от износа на нефт на Русия по море е осъществен с помощта на гръцки танкери, добавя изданието.

Вестникът обръща внимание, че преди нашествието на Русия в Украйна 33 на 100 от танкерите, осъществяващи износа на нефт от Русия, са били гръцки.

83 на 100 от петрола, изнасян от Русия по море, се реализира през Черно и Балтийско море, показва " Йени шафак ". Според данните, на които изданието се базира, 75 на 100 от танкерите, употребявани от Русия за износ на съветски нефт в Черно море, и 60 на 100 от корабите на пристанищата в Балтийско море плават под гръцки байрак. 

Продължаването на търговията с нефт е считано за една от главните аргументи за оцеляването на съветската стопанска система макар всички наказания, наложени от Европейския съюз, отбелязва турският вестник, съгласно който въпреки и подложена на критика " на незадълбочено равнище " от Европейски Съюз, по отношение на тази обстановка към момента не са подхванати никакви ограничения.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР