Петдесет и трима души бяха ранени, един от които сериозно,

...
Петдесет и трима души бяха ранени, един от които сериозно,
Коментари Харесай

53-ма пострадаха при аварийно кацане на саудитски самолет

Петдесет и трима души бяха ранени, един от които съществено, при спешно кацане на саудитските авиолинии през днешния ден, съобщи Агенция Франс Прес.

Airbus А330 изхвърчал от Медина по посока на столицата на Бангладеш Дака със 140 пасажери на борда и 10 души екипаж, само че водачите бързо открили проблем в хидравличната система на самолета, оповестява Бюрото по следствия на саудитската гражданска авиация. На видеоклипове в обществените мрежи се вижда по какъв начин самолетът се приземява по стомах.

"Пътниците бяха евакуирани. Петдесет и двама от тях са ранени леко, а една пътничка има няколко фрактури и понастоящем получава медицински грижи ", оповестява Бюрото по следствия, представено от Саудитската организация по печата.

По случая е почнало следствие. Според саудитските медии самолетът дълго време е кръжал над летището в Джеда преди да реализира спешното приземяване.

През януари 2004 година Boeing 767 на саудитските авиолинии се приземи по сходен метод в Медина, при което бяха ранени 29 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР