Петдесет и шест годишен германски гражданин, инсценирал собствената си смърт

...
Петдесет и шест годишен германски гражданин, инсценирал собствената си смърт
Коментари Харесай

Германец инсценирал смъртта си. Вкараха го затвора

Петдесет и шест годишен немски жител, инсценирал личната си гибел при случай с лодка в Балтийско море, бе наказан на повече от три години затвор, съобщи ДПА.

Мъжът бе приет за отговорен по 14 пункта на опит за застрахователна машинация.

Междувременно брачната половинка на мъжа през днешния ден получи две години условно за ролята си в схемата.

Според медийната информация двойката е инсценирала гибелта на мъжа при случай с лодка в Килския залив през октомври 2019 година в опит да получи към 4 млн. евро под формата на застрахователни компенсации.

След като е инсценирала хипотетичната гибел на мъжа, двойката се укриваше в продължение на месеци, първо в Хамбург, а по-късно в централния немски град Швармщет.

Полицията най-сетне засече мъжа по време на обиск през май 2020 година, като вижда сватбения му пръстен да проблясва на светлината от фенерче, до момента в който той се опитваше да се скрие зад кашони.

Преди това двойката беше наказана на първа инстанция през февруари 2021 година, само че апелативният съд връща делото за ново разглеждане по спомагателни обвинявания в опит за машинация против други застрахователни компании.

Съдията по делото в съда в град Кил, Северна Германия, Йохан Кумел съобщи през днешния ден, че открити писма потвърждават желанието на съпрузите " да получат парите си допустимо най-бързо от допустимо най-вече застрахователни компании ".

Три дни след хипотетичния случай брачната половинка на мъжа съобщила за изгубването му. Но полицията бързо се усъмнила.

Експерт открил, че лодката е била манипулирана, което е довело до нейното поглъщане.

Животозастрахователните компании също отхвърлиха да изплатят полиците единствено въз основа на първичния отчет за гибелта, като вместо това упорстваха за формален смъртен акт или удостоверение за гибелта на мъжа от локалния съд – развой, който лишава най-малко шест месеца.

Не са изплатени 13-те застраховки " Живот " и " Злополука " на мъжа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР