Петдесет и седем процента от българските граждани смятат, че животът

...
Петдесет и седем процента от българските граждани смятат, че животът
Коментари Харесай

Тренд: 57% от българите смятат, че животът в България е бил по-добър преди


Петдесет и седем % от българските жители считат, че животът в България е бил по-добър преди. Това уточни Димитър Ганев - шеф на социологическа организация " Тренд " по време на форума " Powers Summit " в София, като заяви данни от национално допитване измежду 1004 души. Той добави, че единствено 29 на 100 от запитаните считат, че животът в страната ни ще стане по-добър. Единствената група, която има оптимистични упования за страната, е тази сред 18 и 29 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези, които показват, че обществената рецесия би трябвало да бъде приоритет на идната власт, са 79 на 100, посочи Ганев.

При степента на задоволеност се употребяват няколко знака, посочи шефът на " Тренд ". В този случай данните демонстрират, че при знака локация на жилището, размер на жилището, облекла, които се носят, качество на съня, обзавеждане на дома, храна, качество на средата на живот, по-големите дялове са на обща задоволеност. Единствено там, където отрицателните варианти по-скоро доминират, са приходите, които имат хората. По този индикатор 68 % от запитаните българи не са задоволени от приходите, които имат. 70 на 100 не усещат опасност за физическата си сигурност, а 21 % усещат опасност.

На въпрос по какъв начин хората биха определили финансовото си положение сега, единствено 11 % от запитаните са дали отговор, че могат да икономисват. Над 46 на 100 от българите или харчат сега от спестяванията си, или вземат заеми и заеми, уточни шефът на " Тренд ".

Във фокуса на полемиката на " Powers Summit 2022 ВЛАСТ, ЧУВАЙ! " са тематиките опазване на здравето, енергетика, План за възобновяване и резистентност, предприемачество, стабилно развиване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР