Петдесет и седем процента от 872 млн. кубически метра подадена

...
Петдесет и седем процента от 872 млн. кубически метра подадена
Коментари Харесай

НСИ: 57% от водата подадена по тръбите в страната се губи

Петдесет и седем % от 872 млн. кубически метра подадена вода от публичното водоснабдяване се губи в България, демонстрират данни на Националния статистически институт за 2021 година

Иззетите пресни води са били 5 212 млн. кубически метра, от които 91 на 100 са били повърхности , а 9 на 100 - подземни.

В този интервал в страната е имало 176 настоящи селищни пречиствателни станции за отпадъчни води.

Датата 22 март е оповестена за Световен ден на водата от Общото заседание на Организация на обединените нации през 1993 година Оттогава се отбелязва с разнообразни събития по целия свят, припомнят от Национален статистически институт.

Тази година самодейността на Организация на обединените нации ще премине под мотото " Ускоряване на смяната ". Целта е ускорение на смяната за решение на рецесията с водата и канализацията.

" И защото водата визира всички ни, би трябвало всеки да предприеме дейности . Това значи и ти! Това е миг, който се случва един път на потомство, с цел да се сплоти светът към водата. Изиграй своята роля. Направи, каквото можеш ", се споделя в апела, оповестен в уеб страницата на Световния ден на водата.

По планове на Министерството на районното развиване и благоустройството, основани на оценки на Световната банка, над 12 милиарда лв. са нужни за замяна на ВиК мрежата в страната.

По данни на ведомството към юли 2022 година 35 000 души в България са били наранени от неналичието и режима на питейна вода. По разнообразни ранглисти страната е водач в Европейски Съюз по загуба на вода.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР