Петдесет и пет кораба са пренасочили курса си към нос

...
Петдесет и пет кораба са пренасочили курса си към нос
Коментари Харесай

55 кораба са избегнали Суецкия канал заради конфликта в Газа само за месец

Петдесет и пет кораба са пренасочили курса си към нос Добра вяра в Южна Африка от 19 ноември до в този момент. Това се случва, защото те са се отказали да преминат през Суецкия канал поради напрежението в Червено море. Тази информация е на египетската работа, отговаряща за придвижването на плавателни съдове през Суец, представени от Ройтерс.
Прочетете още
За същия интервал през Суецкия канал са минали 2128 кораба.

Вчера две водещи международни компании в региона на морските транспорти на товари, в това число швейцарската MSC, най-големия в света оператор на контейнеровози, оповестиха, че ще заобикалят Суецкия канал. Причината за това е усилването на нападенията на йеменските бунтовници хуси в Червено море. Свързаното с Иран придвижване извърши набези против плавателни съдове в района в символ на митинг против израелските бомбардировки и навлизане в Газа.

През днешния ден през Суецкия канал са минали 77 кораба, в това число и на компании, които оповестиха, че краткотрайно стопират да употребяват този маршрут. Последните са плавателни съдове, които към този момент са се намирали в Червено море, преди да пристигна нареждането от корабособствениците им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР