Петдесет и девет камиона са преминали във вторник през граничния

...
Петдесет и девет камиона са преминали във вторник през граничния
Коментари Харесай

217 камиона са доставили хуманитарна помощ в ивицата Газа до момента

Петдесет и девет камиона са минали във вторник през граничния пункт „ Рафах “ сред Израел и линията Газа и са доставили филантропична помощ в палестинския анклав, съобщи ДПА, като се базира на палестинския Червен полумесец, написа Българска телеграфна агенция.

Конвой от четири камиона е бил изпратен от Международния комитет на Червения кръст, а останалите са били обезпечени от египетския Червен полумесец, който дава отговор за доставката на помощи от разнообразни египетски организации и от други страни.

От началото на войната сред Израел и радикалната палестинска формация „ Хамас “, която управлява линията Газа, са влезнали 217 камиона с филантропична помощ, състояща се от храна, вода и медикаменти.

Преди началото на войната през граничния пункт сред Египет и линията Газа приблизително дневно прекосяваха по 500 камиона, напомня ДПА.

Египетският Червен полумесец разгласи, че граничният пункт може да бъде отворен през днешния ден за превозване на ранени палестинци за лекуване в Египет.

Израел разгласи, че ще унищожи „ Хамас “, откакто на 7 октомври бойци на въоръжената палестинска формация нахлуха в израелски градове, граничещи с линията Газа, и убиха 1400 души. Според израелската войска минимум 240 души са взети за заложници, а други 40 се водят за изчезнали след офанзивата. Израел наложи цялостна обсада на линията Газа и предприе въздушни удари и сухопътна интервенция в анклава. По данни на ръководеното от „ Хамас “ здравно министерство в Газа са починали 8525 души от началото на войната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР