Петчленно семейство от димитровградското село Крепост остана без дом след

...
Петчленно семейство от димитровградското село Крепост остана без дом след
Коментари Харесай

Петчленно семейство остана без покрив, след като домът му изгоря

Петчленно семейство от димитровградското село Крепост остана без дом след пожар. Огънят е изпепелил цялата къща и я е оставил без покрив предходната нощ. Изгоряла е цялата покъщнината на фамилията.  

" Събудих се през нощта поради болки в стомаха и видях пламъци. Ако не бях станала, нямаше да сме живи. Всичко изгоря, децата нямат към този момент и учебници. Малкото върви на учебно заведение в селото, огромните не успяхме да ги запишем в града. Прекарахме нощта при свекървата, само че там живеят доста хора ", показа в ефира на NOVA Мария. Според мъжа й – Марин, огънят е тръгнал от комина.

" В понеделник се обадихме на кмета на община Димитровград, който разпореди да бъде доставен фургон. Понеже процедурата е сложна, първо ще им бъдат доставени кревати, с цел да може фамилията да се подслони в пристройката до къщата. Посети ги и екип на " Социални грижи ", направи се разпореждане за еднократна помощ. Хората в селото също са подготвени да оказват помощ ", изясни кметът на обитаемото място Димитрина Русева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР