Петчленен състав на ВАС върна делото за Пирин на тричленка

...
Петчленен състав на ВАС върна делото за Пирин на тричленка
Коментари Харесай

5-членен състав на ВАС върна делото за Пирин за ново разглеждане

Петчленен състав на Върховен административен съд върна делото за Пирин на тричленка за ново разглеждане, с цел да се прегледат всички доводи на природозащтниците, заяви Гражданската коалиция " За да остане природа в България ". Решението е оповестено на уеб страницата на съда.

Преразгледано ще бъде дали новият проект за ръководство на Национален парк " Пирин " предстои на екологична оценка. Причината е, че предходният тричленен състав на Върховен административен съд не е разгледал и тълкувал всички доводи на природозащитниците за това, че проектът би трябвало да мине на екологична оценка. 

Следващият 3-членен състав на съда би трябвало да отговори на следните изказвания на жалбоподателите:

- попада ли проектът за ръководство на националния парк в листата от проекти, за които наложително се прави екологична оценка според закона за околната среда?

- следва ли проектът за ръководство на парка да предстои на екологична оценка и с оглед условията на комитета за международно естествено завещание?

- ще окаже ли новият проект за ръководство доста влияние върху предпазените зони от Натура 2000 и надлежно би трябвало ли да се подложи на оценка на степента на влияние с предмета и задачите на зоните според Закона за биоразнообразието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР