Петчасовите преговори между Москва и Киев по повод въоръжения конфликт

...
Петчасовите преговори между Москва и Киев по повод въоръжения конфликт
Коментари Харесай

Руски медии: Как ще платим за нахлуването в Украйна?

Петчасовите договаряния сред Москва и Киев във връзка въоръжения спор в Украйна не доведоха до пробив, само че не завършиха и с неуспех. Никоя от страните не разкри детайлности за контрактуваното, разяснява вчерашния разговор съветският в. " Известия ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1389
Леонид Слуцки от съветската делегация изясни, че договореностите занапред би трябвало да бъдат " одобрени в столиците " преди идващ преговорен кръг. А на интернационалния фронт няма нищо ново - все нови страни се причисляват към глобите против Русия, написа изданието.

Държавната дума готви в тази връзка начинания за поддръжка на бизнеса и популацията. Владимир Путин наложи през вчерашния ден контрасанкции, ориентирани съгласно специалисти против оттока на капитали и целящи да стабилизират рублата. Банкери и финансисти предлагат хората да не се тревожат. Но глобите против съветския галактически бранш крият риск от действителни вреди и сметката сигурно ще бъде показана на Европа, прибавя " Известия " в серия материали за последствията от експанзията на Москва в прилежащата страна.

Цитирани в публикациите аналитици утвърждават ограниченията на съветските управляващи, задължили да вземем за пример експортьорите да продават 80 % от валутните си облаги и вдигнали основната рента на 20 %.

" Войната, стартирана от Владимир Путин, продължава. А глобите към този момент директно се отразяват на съветската стопанска система ", разяснява " Медуза " вчерашните исторически максимуми на задграничните валути на Московската борса (109 рубли за $, 122 рубли за евро).

" Указът на Путин в действителност стопира всички парични преводи зад граница. Как ще си платите за " Нетфликс "? Как ще си платите сметките за жилище в друга страна? Как ще платите, в случай че детето ви учи в чужбина? Чака ни висока инфлация и недостиг на жизненоважни артикули. Колко ще трае това - не се знае. А какво следва - зависи от това какво ще прави Русия в Украйна ", декларира пред новинарския уебсайт банковият специалист Василий Солодков.

" Парите в Русия мощно нарастнаха. Днешните лихви са в действителност забранителни. Едва ли някой ще дръзне в този момент да вземе дълготраен заем ", предвижда " Комсомолская истина ".

" Заради непостижимите заеми доста бизнеси ще затворят, ипотечните заеми ще бъдат парализирани, а доверието на вложителите ще бъде изгубено за дълго време. Пропукват се самите основи на модерната цивилизована стопанска система в Русия - това наподобява на наближаващо цунами ", сигнализира в изявление за " Свободная преса " финансистът Максим Кривелевич.

" Последният съветски цар (абдикиралият през март 1917 година Николай II) също имаше доста пари. И по какъв начин свърши всичко това? ", припомня политологът Алексей Неживой.

Председателят на Съюза на потребителите в Русия Пьотър Шелишч предсказва в " Новая газета " значително повишаване на вноса, недостиг на аварийни елементи за най-различна техника, нееднократен скок на потребителските цени. Но се надява да не се стигне до ембарго върху доставките на задгранични медикаменти в Русия (58 на 100 от препаратите в обращение) - това би означавало " доста хиляди предотвратими смъртни случаи и инвалидности ".

" Ядрените " антируски наказания на практика не засегнаха петролногазовия експорт на Русия. Западът откри в тях дупка, която ще даде на Русия опция да поддържа валутния баланс, написа " Независимая газета ".

" И за Съединени американски щати, и още повече за Европейски Съюз налагането на наказания, ограничаващи доставките на горива от Русия, е табу - най-малко до момента в който петролът и газът са извънредно скъпи, а в Европейски Съюз има дефицит на енергоносители. Затова всички досегашни канали за заплащане на съветския енергиен експорт наподобява ще работят през цялата 2022 година, даже в случай че в околните няколко седмици военната интервенция на Русия в Украйна продължи ", предвижда бизнес аналитикът Антон Биков.

Междувременно московчани обсаждат валутните банкомати, първокласните артикули и процесорите нарастват, само че в другите магазини към този момент няма суматоха и дефицит на артикули. Тъгува единствено светският елит. За останалите шокът май се отсрочва до април, установи в репортаж РОСБАЛТ.

Агенцията обаче цитира и " напълно не подслушани особено " мнения на столични водопроводчици. " Ясно ли ти е, че в този момент няколко години всички ще си смучем лапите " като гладни мечки през зимата, възкликва единият. Друг отвръща: " Значи си склонен Русия да бъде унищожена? ". РОСБАЛТ вижда в двамата въплъщение на " двете Русии ", стоящи през днешния ден " замислени " край канализационния люк. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1389  Хаджигенов провокира скандал в ефир, Райчев напусна студиото Хаджигенов провокира скандал в ефир, Райчев напусна студиото  " Газпром " продължава подаването на газ за Европа през Украйна  Борис Джонсън: Англия Борис Джонсън: Англия " ще продължи да оказва оптимален напън " над Русия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР