Петата по-големина авиокомпания във Великобритания Monarch Airlines изненадващо спира работа

...
Петата по-големина авиокомпания във Великобритания Monarch Airlines изненадващо спира работа
Коментари Харесай

Британска авиокомпания фалира и остави хиляди пътници в чужбина

Петата по-големина самолетна компания във Англия Monarch Airlines изненадващо стопира работа от през днешния ден, 2 октомври. След 49 години полети, десетки милиони пасажери до Европа и отвън нея, едно от най-гордите имена в бранша се срина, засягайки 2750 чиновници и ваканционните проекти на стотици хиляди пасажери.
Около 110 хиляди пасажери са блокирани в чужбина и са анулирани към 300 хиляди бъдещи резервации, написа CNBC. Причините за бързия колапс на превозвача са стопански, оповестяват английски медии.
"Важно! Monarch спря да работи. Моля, не отивайте на летището ", написа в известието, изпратено от Управлението за гражданска авиация.
За да върнат британците от чужбина управляващите са наели повече от 30 самолета. Те ще имат за цел да изпълнят графика, който е допустимо непосредствен до разписанието на Monarch. Това обаче няма да е елементарно, тъй като заместващите самолети имат друг потенциал. Това е най-голямата интервенция за връщане на засегнатите пасажери, заяви в изказване министерството на превоза.
Управлението за гражданска авиация сътвори специфичен уебсайт, който е най-хубавият източник на препоръки и информация за засегнатите клиенти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР