Петър ВолгинПетър Волгин, фейсбукГлобалният умнокрасивитет е в тежък ступор. Двамата

...
Петър ВолгинПетър Волгин, фейсбукГлобалният умнокрасивитет е в тежък ступор. Двамата
Коментари Харесай

Глобалният умнокрасивитет е в тежък ступор

 волгин  волгин Петър Волгин
Петър Волгин, фейсбук

Глобалният умнокрасивитет е в тежък ступор. Двамата най-омразни политици на демократичния мейнстрийм – Виктор Орбан и Александър Вучич – не просто печелят изборите. Те напряко издухаха конкуренцията. Същата тази конкуренция, която трябваше да „възстанови демокрацията“, да „възкреси правовата държава“ и въобще да извърши всички тези клиширани версии, за които официозните политици и анализатори приканват.

Умнокрасивитетът обаче още веднъж не позна какво ще стане. Тези лица, без значение дали живеят в България или в която и да било друга страна, се отличават с две неща – постоянно дават неверни прогнози и постоянно се пробват да забранят всяка мисъл, която не се припокрива с тяхното.

Ето какво написах за тях в моята книга „Живот в радиото“: „Не „комунистите“, а умнокрасивите либерали преследват с особена непоносимост всяко мнение, което се разграничава от тяхното, и са подготвени да раздерат всеки човек, който се осмели да изкаже позиция, оспорваща техния заветен канон. Тези хора изясняват непрекъснато какъв брой толерантни са и какъв брой плуралистично е съзнанието им. Само пропущат да прибавят, че са толерантни само към мнения, които самите те изповядват“.

Май няма какво да се добави.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР