Петър Витанов, ръководител на българските социалисти в ЕП и член

...
Петър Витанов, ръководител на българските социалисти в ЕП и член
Коментари Харесай

Петър Витанов пред Петата международна лятна академия по лидерство в Скопие


Петър Витанов, началник на българските социалисти в Екологичен потенциал и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, беше посетител в Скопие на Петата интернационална лятна академия по водачество, проведена от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Попитан от студентите за политическата рецесия в страната, той изрази своята угриженост за положението освен на страната, само че и на партията: „ Изправени сме пред нов международен ред. В момента всички устои са в руини, целият интернационален дневен ред ще претърпи пренареждане. И казусът е, че имаме разпад на остарелия дневен ред, само че нямаме към момента нов. “

„ Вярвам в бъдещето на Европейски Съюз, макар че сега той не се държи като решителен фактор в международния световен ред, само че за това има доста аргументи. Европа би трябвало да промени метода, по който взема по-гъвкаво външно-политическите решения. “ – добави още Витанов.

Студентите зададоха доста въпроси както за водачеството, по този начин и за настоящите тематики от дневния ред на Европейски Съюз като Зелената договорка.

Форумът под надпис „ Политическото водачество като бранд на държавите” за четвърти път се организира зад граница. След Гърция и Турция, петдесет български студенти от 20 български висши учебни заведения гостуват в Северна Македония. Младежкият конгрес се организира взаимно с Международен славянски университет „ Державин “ - Св. Николе, а задачата му е създаване на водачи от нов вид, вдъхновяващи с държание, основано на полезности, с послания, в които отбраната на националния интерес е съществена политическа цел, с визия, чийто пиедестал е съответстващият на действителността народен блян, с имидж, който в политическата среда рефлектира и върху имиджа на родината.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР