Петър Велков се присъединява към инициативата Ти решаваш“, която обединява

...
Петър Велков се присъединява към инициативата Ти решаваш“, която обединява
Коментари Харесай

Петър Велков: „Ваксините драстично повишават шанса разболелите се да не стигнат до интензивно отделение“


Петър Велков се причислява към самодейността „ Ти решаваш “, която сплотява лекари, вирусолози, имунолози, общопрактикуващи експерти, учени, преподаватели и други експерти в общо изпитание да се дава вярна и правдива информация по отношение на развиването на COVID-пандемията, методите за предотвратяване, следствията от прекараната болест и всяка друга тематика, която би помогнала на всеки eдин да вземе същински осведомено решение. Инициативата изцяло почита правото на всеки човек самичък да се осведоми и самичък да вземе значимото решение дали да си сложи ваксина или не, като само ще дава надеждна, тествана и научна информация.

Във връзка с данните за преболедуването на COVID-19, Петър Велков съобщи:

„ Ползите от имунизациите са големи и данните ясно демонстрират това. Над 5 пъти по-малко хора като % от групата на имунизираните (от разболелите се изобщо) по отношение на групата на неимунизирани (разболели се) стигат до интензивното. Едва 4 от 2991 (или 0,13%) разболели се сa имунизирани и са стигнали до интензивното. Близо 10 пъти по-малко като % от групата на неимунизираните е смъртността (леталитетът) измежду разболелите се имунизирани по отношение на неимунизираните. Или едвам 0,13% леталитет измежду имунизираните при 1,93% при неимунизираните. В безспорни стойности 15 пъти повече индивида са изгубили живота си в групата на неимунизираните (88 починали) при едвам 6 в групата на неимунизираните. Това е разбор на база публични данни за България от месец юли. “

„ Четвъртата доза е извънредно значима и може би наложителна за хората над 65-годишна възраст, както и за всеки, който има близки възрастни хора и контактува постоянно с тях, тъй като даже да се болести, имунизираният предава по-малък товар болест. Когато обаче приказваме и за едно население като нашето, което е на първи места в Европа по голяма част от съпътстващите болести, които са най-рискови за Коронавирус (доказано и с първо място по-надвишена смъртност от COVID-19 в света), то всеки бустер покачва значимо вероятността при среща с вируса да е даже животоспасяващ. В страна като нашата, където и профилактиката е на доста ниско равнище, то за съвсем никоя възрастова група не е несъмнено, че няма такова рисково заболяване, а то просто не е записано към момента “, сподели още Петър Велков.

Образованието и професионалният път на Петър Велков са свързани с ръководство на рецесии, математически модели, проучвания, разбори на здравна система, статистически модели и епидемиология, които са основни за ръководството и на актуалната здравна рецесия. Занимава се с здравна статистика, като от началото на пандемията прави разбори от статистическа и епидемиологична позиция за разпространяването на вируса у нас. Има персонален опит на първа линия като доброволец във ВМА и Столично РЗИ, където провежда и управлява работата на доброволците през първата вълна у нас.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР