Петър Ванев е от хората, на които, тайно или не,

...
Петър Ванев е от хората, на които, тайно или не,
Коментари Харесай

3500 км пеша през зеления тунел на Апалачите

Петър Ванев е от хората, на които, скрито или не, желаеме да приличаме. Роден в Русе, той отпътува за Англия, когато е на 23 години. Там отива да търси нещо, което всички ние желаеме - по добър живот.

Но това, което намира на Острова, се оказва прекомерно скучно. Попаднал в новата си зона на комфорт, Петър продължава да се оглежда за нещо, което да го извади от нея.

Прави го филмът по книгата на Черил Стейд " Моето премеждие в дивото " - роман за прекосяването на Тихоокеанския хребетен път. А видяното кара Петър да си обещае един ден и той да мине по същите стъпки и да изпита същите страсти.
 Снимка 497799

И тъй като всяко премеждие, било то и от 4000 километра пешком, стартира с една първа крачка, своята Петър прави през 2017 година при започване на Тихоокеанския хребетен път, изпълнявайки обещанието, което си е дал преди години.

Следват общо 12 700 извървени километра, след които може да се похвали, че е единственият българин и един от общо към 600-те души, покорили Тройната корона трите най-дълги пешеходни маршрута в Съединени американски щати.
 Снимка 497794

За да показа страстите и прекарванията си, а и с цел да въодушеви и други да тръгнат по неговите стъпки и да преследват фантазиите си, през 2018 година Петър Ванев издава първата си книга - " Пътека през огън и лед " (издателство Вакон).
 Снимка 497800

Тя е един роман по претърпяно за това какво е да изминеш 4240 км от Мексико до Канада самичък, по Тихоокеанския хребетен път, да видиш и усетиш от близко силата на природата и да схванеш какъв е същинският лимит на опциите ти.

Как се изминават 4240 километра пешком

Петър Ванев за най-голямото предизвикателство през Тихоокеанския хребетен път и по какъв начин се написа книга по странствуване

През същата тази 2018 г Ванев се връща в Съединени американски щати с нова ясна задача - да премине и 3500-те километра по Пътеката на Апалачите. За второто огромно премеждие от Тройната корона той ни споделя във втората си книга - (издателство Вакон).
 Снимка 496335

Миналата година пътешественикът приключва Тройната корона и с Континенталния преход. Той е с дължина близо 5000 км и го дефинира като най-трудния. Третата книга, в която Ванев ще опише и за прекарванията по този пешеходен маршрут, чакаме идната година.
 Снимка 497790

Да вървиш самичък 109 дни по 30-35 километра дневно с един чифт обувки може да ни се коства задача невъзможна, само че има доста какво да ни опише за лимита на опциите на човешкото тяло и душeвност.

Какво още описа Петър за " Пътеката на хората " - Пътят на Апалачите, може да прочетете на.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР