Петър СТОЯНОВ, президент от 1997 до 2002 г., 24 часаСлед

...
Петър СТОЯНОВ, президент от 1997 до 2002 г., 24 часаСлед
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Четете внимателно обръщението на Путин. Той говори за демилитаризация и денацификация

Петър СТОЯНОВ, президент от 1997 до 2002 година, " 24 часа "

След започването на войната против Украйна, всички разбори са съсредоточени върху това, какво тъкмо се случва там на „ терен”. За да разберем, обаче, какво може да се случи в бъдеще и какви са тъкмо задачите на президента Путин, би трябвало деликатно да прочетем неговото послание към жителите на Русия. Само по този начин можем да разберем цялостния подтекст на протичащото се в Украйна.

Президентът Путин дефинира Съединени американски щати като зложелател, освен това, назовава ги „ империя на лъжата”, а НАТО - ни повече, ни по-малко „ единствено инструмент на външната политика на САЩ”. Легитимната власт в Украйна, в същото послание, е наречена „ тези сили, които през 2014 година направиха държавен прелом в Украйна, завзеха властта и я удържат благодарение на декоративни изборни процедури”. Според съветския президент, „ водещи страни в НАТО, за реализиране непременно на своите лични цели, поддържат в Украйна крайни националисти и неонацисти.”

И по този начин, откакто дефинира облика на врага - НАТО и украинските управляващи, взели властта посредством прелом и поддържащи крайните националисти и неонацисти, президентът на Руската федерация, разумно дефинира и задачата на започнатата от него война: на първо време ”защита на хората, които в продължение на осем години са подложени на издевателства и геноцид от страна на киевския режим” и незабавно по-късно прибавя „ ЗАТОВА НИЕ ЩЕ съдебна експертиза СТРЕМИМ КЪМ ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ И ДЕНАЦИФИКАЦИЯ НА УКРАЙНА”.

Именно последното изречение, би трябвало да обърне внимание на всички политически водачи и анализатори - не става въпрос единствено за местни военни дейности на територията на Донбас, а за „ денацификация” на цяла Украйна.

Защо Украйна е дефинирана като „ нацистка”, излиза наяве от препратката към Втората международна война: „ опитът да се умилостиви агресора в навечерието на Великата отечествена война се оказа неточност, която струваше скъпо на нашия народ. В първите месеци, ние загубихме големи, стратегически значими територии и милиони хора. Втори път такава неточност няма да допуснем. Просто нямаме право.”

Няма подозрение: господин Путин прави напълно неуместна прилика с нацистка Германия и е угрижен, освен за популацията на обявилите самостоятелност Луганска и Донецка национални републики, а и за целия народ на Украйна, попаднал съгласно него под игото на едно държавно управление, което е взело властта с „ държавен преврат” и е в сговор с крайни националисти и неонацисти.

Нещо повече: в обръщението си, президентът на Русия се обръща и към военнослужещите на въоръжените сили на Украйна: ”вие сте давали клетва за честност на украинския народ, а не на антинародната хунта, която ограбва Украйна и издевателства над същия този народ. Не изпълнявайте нейните незаконни заповеди”.

Дори да оставим встрани този фасон - да се приказва от името на непознати нации и все в името на тяхното положително, поръчката за демилитаризация и денацификация на Украйна и обръщението към нейните военни, би трябвало да ни стряскат най-вече.

До в този момент се обсъждаше, дали съветските войски биха влезнали единствено в следените от сепаратистите територии на Луганската и Донецката области или биха открили надзор върху задачите области, които са доста по-големи от ЛНР и ДНР и в които има украински войски. След деликатното прочитане на обръщението на президента Путин, въпросите ни стават доста повече. Както прочее и паниките.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР