Петър Стоичков, един от първите треньори на световния шампион по

...
Петър Стоичков, един от първите треньори на световния шампион по
Коментари Харесай

Петър Стоичков пред ТОПСПОРТ: Срещата на Благой с Дос Сантос ще дефинира бъдещето му в UFC

Петър Стоичков, един от първите треньори на международния първенец по бойно самбо и нееднократен ММА първенец в тежка категория Благой Иванов, показа пред ТОПСПОРТ упованията си за идния дебют на Багата в най-популярната верига за смесени бойни изкуства в света UFC.

 Снимка 367493

В дребните часове на неделния ден Иванов ще се изправи против някогашния първенец в тежка категория на UFC Жуниор дос Сантос. Двамата ще премерят сили в главната борба за вечерта в Бойзи, Айдахо.

 Благой Иванов стартира в UFC против Жуниор дос Сантос!
Багата стартира в UFC против някогашен първенец в тежка категория!

Мечтан дебют за първенеца ни!

В професионалната си кариера досега Дос Сантос разполага с победи против някои от най-големите имена в света на ММА - Фабрисио Вердум, Мирко Кро Коп, Франк Мир, Марк Хънт, някогашния към този момент притежател на пояса Стипе Миочич и Кейн Веласкес.

 Снимка 367502
Източник:

Именно в компанията на Веласкес пък сега Благой организира главната част от подготовката си за борбата. Освен провалянето си от Дос Сантос, Кейн разполага и с две победи против него, което го прави извънредно скъп за Багата. Заедно с Благой, в AKA (American Kickboxing Academy) за борбата си за купата в тежка категория против Миочич, подготовка организира и един от звездните членове на клуба Даниел Кормие.

 Снимка 367506
Източник:

Какви са възможностите за триумф на Благой в тази борба, а и в дивизията въобще;
какви са преимуществата му пред неговия опонент;
от какви дефекти в играта на Дос Сантос може да се възползва Иванов;
по какъв начин Багата остана един от дребното бойци, които в никакъв случай не трансформираха отношението си към останалите и не разреши на славата да го промени:

Всичко това - персонално от Петър Стоичков, особено за ТОПСПОРТ :

Г-н Стоичков, същинска привилегия е да имам опцията да беседвам с Вас, тъкмо преди толкоз важен миг в кариерата на Благой Иванов. Не мисля, че ще бъде пресилено да кажем, че това ще е втората му най-важна среща досега, след тази с Фьодор Емеляненко.
- Изключителен миг от неговата кариера, несъмнено. Важен, под напрежение, изискващ оптимална централизация.



Как Ви кара да се чувствате фактът, че Ваш ученик стига до най-популярната ММА сцена в света? В съществена среща за вечерта, а и против някогашен първенец в тежка категория на UFC?
- Всички сме доста горди. Това е несъмнено. Говорим си с останалите момчета, с които сме прекарали години наред в усилени тренировки за моменти като този и сме единомислещи. Ще бъде ужасно тестване и чудесна опция за Благой да запише един висок старт в тази верига. За него напълно не е оригиналност да взе участие в сходни срещи. Правил го е и в Русия, и в Япония. Пред многочислена аудитория. Той не е от тези, които се трогват от сходни неща. За него определящото нещо е представянето му в срещата.

 Снимка 367504
Източник:

Жуниор дос Сантос. Безспорна големина в UFC, а и в смесените бойни изкуства изобщо. Списъкът с имената на бойците, легендите, над които е надделявал, е впечатляващ. Няма смисъл да ги изброяваме, само че задачата на въпроса ми е ясна.
- Няма две отзиви. Всички заинтригувани от бойните спортове, са наясно кой е той и против каква големина се изправя Благой. Но това е доста подобаващ конкурент за него на този ранен стадий в тази организация. Срещата, а несъмнено най-много изходът от нея, ще дефинира доста неща за Благой.

Какви са преимуществата му пред Дос Сантос, съгласно Вас?
- Дос Сантос губи четири от последните си шест срещи в UFC. Това несъмнено прави усещане. В кръга на шегата, бих споделил, че му е поомекнала брадичката към този момент с претърпяните нокаути. Но е реалност - някогашен първенец в тежка категория няма. За да си стигнал до тази фаза, значи не е било инцидентно.

 Снимка 367500
Източник:

Може ли Благой Иванов да стъпи на върха в тежка категория? Черешката на тортата в UFC. Да стане част от пантеона на най-великите бойци в организацията.
- Разбира се. Искам да споделя нещо доста значимо. Благой е провеждал спаринги с водещите състезатели в категорията си. И на база това, което е постигнал в тях, давам отговор на въпроса по този метод. Не съм воден от някаква обикновена страст и нещо сходно. Това са обстоятелствата.

 Снимка 367509
Източник:

На какво би трябвало да акцентира Багата? В последните срещи на Дос Сантос можехме да се убедим, че не е непогрешим. Не се тормози да придвижи багра на земя, само че е ясно, че се усеща много удобно и в стойка.
- Всеки войник има зона на комфорт. Начин на осъществяване на срещата, който му приляга и пасва по-добре. От щаба и на двамата ще бъдат подготвени с разнообразни разновидности. В това съм уверен. Кой се е подготвил по-добре, по качествено, сигурно ще стане ясно по време на дуела. Уверявам ви, че Благой знае доста добре по какъв начин да употребява оптимално мощните си страни.

 Стоян Саладинов: Багата ще победи! Има единствено един човек, който би трябвало да слуша по време на борбата с Дос Сантос
Откривателят на Багата пред ТОПСПОРТ: Благой ще победи! Инстинктът му е даден от Бога

" В страхотна форма е, убеждавам ви. И в отлично положение на духа "

Да се върнем за секунда обратно във времето и да обрисуваме следната картинка: Под Ваше управление в залата упражняваха по едно и също време някои от най-големите имена в бойните ни спортове изобщо - Росен и Румен Димитрови, Красимир Младенов, Никола Дипчиков, Благой Иванов... Вярвахте ли тогава, преди толкоз доста години, че всички те са способни да реализират това, което направиха в професионалните си кариери? Че ще имаме представител в тежка категория, в съществена борба за вечерта, против Жуниор дос Сантос? Не някъде другаде, а в UFC. Там, където са славата, най-силните прожектори, баснословните награди и мечтаната реализация и свършек на всяка грандиозна кариера?
- Да бъда треньор на изброените бойци постоянно е било привилегия за мен. Да виждам по какъв начин с всеки минал ден те се трансформират в един драгоценен камък. В едни съвършени, приключени експерти. Винаги съм вярвал, че триумфите ще дойдат. Да, даже и в такива размери, в които те се случиха. Не съм сюрпризиран. Ни минимум. Защото знам какво и по какъв начин са вложили всички те, с цел да бъдат това, което са.

Конкретно за Багата?
- Винаги съм вярвал и в триумфа на Благой. Както към този момент се показах - това е отлично начало за него в UFC. Неслучайно употребявам този асортимент на думи. Има още доста да забележим от него в най-популярната верига в света. Сигурен съм.

 Снимка 367505
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР