Петър Низамов – Перата е бил арестуван тази нощ в

...
Петър Низамов – Перата е бил арестуван тази нощ в
Коментари Харесай

Арестуваха Перата след нападението над оператор

Петър Низамов – Перата е бил задържан тази нощ в региона на Асеновград, откакто атакува оператор на bTV по време на митинга в Асеновград нощес, заяви шефът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков.

Белезниците са щракнали към ръцете на националиста с три присъди за телесна щета към 2 ч. през днешния ден, прецизира bTV.

Срещу Перата ще стартира бързо полицейско произвеждане за лека телесна щета по хулигански подбуди. Очаква се и да му бъдат повдигнати обвинявания от прокуратурата.

Протестът, пристигнал в отговор на нахлуване против млади асеновградски спортисти, ескалира по здрач в неделя, като ядосани жители, измежду които и футболни почитатели, предвождани от Перата, се пробваха да пробият полицейския кордон и да влязат в ромската махала.

Пострадалият оператор Петър Джанаваров описа, че видял човек с телефон в ръка се доближава и опитал да отстъпи, след което залитнал. Низамов пък твърди, че в този миг телефонът му е бил изблъскан. Последвал конфликт - най-малко един удар, наплюване, псувни и закани.

Само бързата интервенция на жандармерията предотвратила по-неприятно развиване с присъединяване на Перата. Той беше разгласен за общодържавно търсене.

„ Това е доста нагла постъпка от негова страна, от дейностите, които показва по време на митинга, той показва, че от него може да се чака всичко ”, разяснява Илков.

След демонстрацията има общо трима задържани за хулигански прояви, уточни шефът на пловдивската полиция. Освен това на седем лица са издадени предупредителни протоколи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР