Петър МосковТри неща във връзка с политическите събития от последната

...
Петър МосковТри неща във връзка с политическите събития от последната
Коментари Харесай

В парламента днес има либерален център и ясен ляв полюс, но няма проевропейска, консервативна десница

Петър Москов

Три неща по отношение на политическите събития от последната седмица:

1. Поздравления за решението на двете обединения да сформират постоянно държавно управление и да носят отговорност. Това дава опция за:
- Връщане на властта в Парламента и преустановяване на едноличното ръководство на Радев.
- Категорично външнополитическо позициониране на България
- Поставяне на мотора на политическата корупция, Движение за права и свободи, отвън властовите запаси за въздействие
- Прекратяване на подправеното, блокиращо обществото опълчване сред двете обединения, тъй като всъщност всички те са демократични центристки партии със сходна идеология и произлизащи от това сходни политически решения.

2. Основните ни публични проблеми са разследване на левите политики от последните пет години. Тези леви политики бяха наложени тъкмо от тези две обединения и ще бъдат продължени и при взаимното им ръководство. Това значи, че същинските мотори на обедняването, обезценяването на парите ни и парализирането на предприемаческата интензивност ще не престават да работят. Тези леви политики са:
- Левите въглеродни политики, които унищожават стопанската система
- Левите политики на помощи за бизнеса, които унищожават конкурентната пазарна среда
- Левите политики на възходящи систематични обществени разноски, които не са плод на стопански напредък, а на популистки политически обещания
- Отказ от разкъсване на мрежите на взаимозависимост на алената олигархия, която феодализира стопанската система и е същинския сценарист на политическите процеси в страната.

3. В Парламента към този момент има ясно завършен демократичен център, състоящ се от ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ и Движение за права и свободи. Има и явен ляв полюс в лицето на Българска социалистическа партия и Възраждане. Това, което няма в днешния български Парламент е десница.
Проевропейска, консервативна десница, защитаваща здравите учредения на индустриалния капитализъм, християнските полезности, на които е основана европейската цивилизация и скъсването с постсъветските червени мрежи на въздействие.
Когато в Парламента има такава мощна дясна опция, всичко ще си пристигна на мястото и ще можем да кажем, че преходът е приключил.
П.П.
И се усмихнете, тъй като тъкмо през днешния ден, някакси сме длъжни да сме " Simply the Best "!!!
Хубав ден!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР