Петър Куленски, кандидатът на коалиция Продължаваме промяната - Демократична България“

...
Петър Куленски, кандидатът на коалиция Продължаваме промяната - Демократична България“
Коментари Харесай

Петър Куленски е новият кмет на Пазарджик

Петър Куленски, претендентът на коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) е новоизбраният кмет на Пазарджик. Той е подсилен от 17 702 души, които съставляват близо 54 на 100 от действителните гласове във втория тур на локалния избор. Дългогодишният кмет на града Тодор Попов от Местна коалиция „ Новото време “, подсилен от ГЕРБ, губи поста си след 4 мандата, като от балотажа резултатът му е с съвсем 10% разлика - 43,95% от 14 425 годни бюлетини.

Действителните гласове са 32 127 - 98,61%. Невалидните бюлетини са 462. 692-ма души са отбелязали, че не поддържат никого.

Резултатите са огромната изненада. Всички прогнози сочеха, че Попов ще бъде избран отново за пети мандат, само че към Куленски се сплотиха всички съперници на досегашния кмет - осем претенденти - и леви, и десни, отпаднали на първия тур, приканиха гласоподавателите да гласоподават за смяна на модела.

В щаба на ПП-ДБ отпразнуваха успеха още преди излизането на окончателните резултати, защото редом броене към този момент показваше безапелационната му преднина. Привърженици и симпатизанти на Куленски споделиха с него момента на насладата от успеха. Той гръмна бутилка шампанско и направи първото си послание.

Чуйте какво сподели Петър Куленски:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР