Петър Колев е северномакедонски политик, публицист и пробългарски активист от

...
Петър Колев е северномакедонски политик, публицист и пробългарски активист от
Коментари Харесай

Организациите на македонските българи: Има едно голямо НО около френското предложение

Петър Колев е северномакедонски политик, журналист и пробългарски деятел от Северна Македония. Той е някогашен член ръководител на сдружението " Македонско–българско другарство ". Председател на политическа партия - Граждански либерален съюз. Ето какво разгласява той на стената си във Facebook, с което отрази позицията на организациите на македонските българи:

Но, едно огромно НО!

Предложението на Европейски Съюз, което стана известно като " френско предложение " е в вярната посока за решение на двустранните въпроси сред София и Скопие. Ние, организациите на македонските българи, благодарим на френското председателство и на страните-членки на Европейски Съюз за това, че припознаха и предложиха решение за казуса с човешките права на българите в Македония, само че

... има едно огромно НО!

Ние, македонските българи, не сме желали и в никакъв случай няма да участваме в сюжет за търговия на човешки права против достолепието и родовата памет на нашия народ и нашите дядовци!

Затова настояваме за решението на следните значими въпроси, които би трябвало да бъдат изчистени, преди предлагането да бъде признато:

1. В двустранния протокол би трябвало да бъдат отразени решения и обезпечени с механизми за надзор всички противоречиви въпроси, в това число и въпросите от общата история каквито са: основаването на БМОРК-ВМОРО-ВМРО, Илинденско-Преображенското въстание, Първата международна война, 11-та македонска дивизия, интервала сред двете международни войни, както и интервала на Втората международна война, и те да бъдат по този начин дефинирани, че РСМ да бъде задължена да отрази тези промени в учебниците по история.

2. Контролът по осъществяването на уговорките да бъде реализиран от Европейския съвет, а не от Европейската комисия.

Искаме да бъдем разбрани вярно: цялата тази самодейност за нашето пълноправие, няма да има никакъв смисъл, в случай че в уроците по история в учебно заведение нашите деца не престават да учат, че произлизат от народ, който е татаро-монголски, фашистки и окупаторски, народ, който е най-голямото зло за Македония.

Точно от тези нерешени въпроси се поражда езикът на омразата към България и всичко българско!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР