Петър Дундаков години наред работи с „Мистерията на българските гласове”

...
Петър Дундаков години наред работи с „Мистерията на българските гласове”
Коментари Харесай

Един от най-успелите български композитори ви кани на неповторима музикална среща

Петър Дундаков години наред работи с „ Мистерията на българските гласове” и Лиса Джерард. През последния месец името му се свързва и със саундтрака на новия филм на режисьора Виктор Божинов – „ Голата истина за група „ Жигули”. На 28 април 2021 година от 19:00 ч. в спектакъл „ Азарян” надареният композитор дава началото на поредност от концерти с неповторимия мултимедиен театър притежател на Наградата на Столична община за ярки достижения в региона на музиката 2019 година

Идеята, стартирала през 2019 година, сплотява разнообразни музикални стилове – класическа музика, джаз, фолклор, „ narrative music” – театрална и кино музика. Цикълът от авторски пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма ще събере на една сцена освежен състав, включващ някой от най-великолепните интерпретатори на класическата музика. Това са камерен отбор „ Софийски солисти” под диригентството на проф. Пламен Джуров , познатият от джаз сцената тромпетист Росен Захариев , сопраното Гергана Димитрова (солист на „ Мистерия на българските гласове” и „ Ева квартет”) и сопраното Пламена Гиргинова .

 Петър Дундаков Театър Азарян

Визуалната еднаквост на плана е дело на българския аниматор и мултимедиен актьор Иван Богданов (@finfilm), взел участие в редица интернационалните планове и притежател на няколко награди от влиятелни конгреси.

Така спектакълът сплотява в една музикална целокупност разнообразни положения и картини и предизвика феновете да преминат оттатък познатите музикални граници.

Проектът от Петър Дундаков предлага цялостна нова идея, която показва актуалната класическа и арт музика като настоящ културен феномен и я „ превежда” на прочут и непосредствен език на слушателя.

Концертът на 28 април е първият от поредност от такива, които ще се разграничават един от различен и ще са с присъединяване на разнообразни посетител реализатори. Защото съществуват безчет способи да чуеш хубостта в музиката. А голяма част от видимо спорни стилове и фрагменти са неделими един от различен и свързани с невидими връзки.

Може да откриете събитието във Facebook.

Спектакълът се организира с поддръжката на Министерството на културата. Билети се продават в Билетния център на НДК в постройката и.

 Петър Дундаков Личен списък

Петър Дундаков е едно от най-талантливите имена на актуалната музикална сцена. Завършва консерваторията в Ротердам в класа по комбинация на Пол ван Брюхе, а преди този момент през 1997 година се дипломира като мъдрец в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. Носител е на премия „ Маестро Димитър Вълчев”, награди „ ИКАР” и номинации за награди „ АСКЕЕР” за театрална музика. Композитор и музикален продуцент е на „ БууЧииМиш” (2018) – последния албум на „ Мистерия на българските гласове” с присъединяване на австралийската певица Лиза Джерард. Музикален шеф е на концертните изяви на плана „ БууЧииМиш” в София, Пловдив, Брюксел, Париж, Берлин, Рим и други Работил е по музиката на редица филми, измежду които „ Възвишение” и „ Голата истина за група „ Жигули”.

е неговият първи напълно авторски театър.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР