Петър Белберов и Севда Асенова бяха определени за носители на

...
Петър Белберов и Севда Асенова бяха определени за носители на
Коментари Харесай

Белберов и Асенова са най-добрите на купа Странджа 2018


Петър Белберов и Севда Асенова бяха избрани за носители на купа "Странджа" от 69-ото издание на интернационалния боксов шампионат, който приключи в зала "София".

Те завоюваха купите надлежно в кат. +91 кг при мъжете и до 48 кг при дамите и заслужиха наградите за най-хубави боксьори на шампионата.

При мъжете за първи подгласник на българина бе избран Кришан Викас от Индия, победител в кат. до 75 кг, а за втори подгласник - Кишоун Дейвис от Съединени американски щати, който завоюва златото при 60-килограмовите.

Подгласнички на Асенова станаха шампионката до 60 кг Мира Потконен (Фин) и Киан Ли от Китай, златна медалистка в кат. до 75 кг.

Освен с купите, носителите на трофеите бяха наградени и с ваучери за 5-дневна отмора за двама в курорта Албена.

Белберов прибави трета купа към сбирката си при най-тежките (+91 кг) от „ Странджа “. Българският национал има злато от предходните две издания на конкуренцията. Сега Белберов се оправи с Гюрген Ховнанисян от Армения с 4:1 гласа – 28:29, 30:27, 30:27, 29:28, 29:28.

Оказа се, че Белберов е играл с тежка травма на дясната ръка, за която той не искаше да се схваща авансово. „ Скъсах връзки на бицепса още в първия мач и най-после не можех да играя на 100% - беше ми много мъчно. Преди финала даже бях изпаднал в меланхолия, само че с помощта на съотборниците ми от националния отбор се подвигнах “, разкри Белберов. Контузията няма да му разреши да партнира на Панталеев в идния WSB конфликт, защото най-малко месец ще се наложи да щади ръката си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР