Петър Атанасов е едно от най-интересните имена в родната Първа

...
Петър Атанасов е едно от най-интересните имена в родната Първа
Коментари Харесай

Петър Атанасов: Най-важен е отборът, мечтая за Левски

Петър Атанасов е едно от най-интересните имена в родната Първа лига. Нападателят на Ботев (Враца) небрежно се трансформира с главен футболист в отбора на Сашо Ангелов и спомогна за положителното показване на врачани през сезона. До момента Атанасов е отбелязал 7 попадения в шампионата и е доста покрай тези 10 гола, които даде обещание при започване на акцията. Роденият в Раковски нападател се съгласи да приказва пред Sportal.bg , припомняйки си дните, в които играеше за двата пловдивски гранда Локомотив и Ботев, а също по този начин призна, че детската му фантазия е да облече екипа на Левски.  Витоша (Бистрица) - Ботев (Враца) @@@

Здравей! Поздравления за мощния сезон, който правиш с екипа на Ботев (Враца). Превърна се в един от най-важните футболисти за отбора през този сезон…
Здравейте! Благодаря за комплимента, само че най-важният футболист при нас е тимът. Бием се всички дружно като един и по тази причина се нещата се получават.

До момента си отбелязал 7 гола, колкото има и Валери Домовчийски. Поставил ли си си цел, която гониш до края на акцията?
Да, досега имам 7 гола. В началото на сезона си сложих за цел да отбележа 10 гола. само че не е най-важното кой ще вкара. По-важното е тимът да играе добре и аз да оказвам помощ.
 Витоша (Бистрица) - Ботев (Враца) @@@

Ботев (Враца) е в серия от 7 мача, в които не познава усета на провалянето. Какво променихте в представянето си, с цел да влезете в такава форма?
Да, в действителност влязохме в една доста добра серия, само че не сме променяли нищо в представянето си. Използваме съвсем постоянно един и същи жанр. Просто в някои моменти не ни се получаваше, само че мисля, че към този момент берем плодовете на нашия жанр.  Ботев (Враца) - ЦСКА-София @@@

През есенния дял от сезона имаше опцията да играеш с Валери Божинов в Ботев (Враца). Какви са усещанията ти от него?
Да, Валери беше при нас. За мен той е един доста огромен футболист и неповторим експерт. Умее да държи съблекалнята в въодушевление и един същински водач.
Натрупа сериозен опит през годините. Кой тим остави най-голяма диря в развиването ти като футболист?
Вече много години се подвизавам в Първа и Втора лига и мисля, че най-голяма виновност за моето развиване имат двата пловдивски гранда. В Локомотив направих първите си стъпки във футбола. а Ботев ме оформи като футболист.  Черно море - Ботев (Враца) @@@

Беше един от хората, които помогнаха на Ботев (Пловдив) да се върне в елита. Кой миг от престоя ти при „ канарчетата “ ще помниш постоянно?
Да, бях част от Ботев, когато тимът се завърна в елита и три мача постоянно ще останат в съзнанието ми. Първият е баражът със Спортист (Своге), който спечелихме. Вторият е на старта на сезона в Първа лига против Славия. Стадионът беше цялостен и спечелихме след хеттрик на Иван Цветков. Третият мач е едно посещение в Ловеч, което спечелихме с 0:1 а нашите почитатели бяха неповторими там.

И до момента в който сме на тематиката Ботев (Пловдив), тимът ще играе край за Купата против градския противник Локомотив. Мач, който ще остане в историята като първото пловдивско дерби на край за скъпия трофей. Какви са упованията ти и кой ще подкрепиш? Темата Локо и Ботев е доста деликатна за мен. Това са два тима, които са ми дали доста. В единия започнах своята кариера и направих дебют. а в другия се оформих като футболист и имам доста другари. Надявам се да стане един прекрасен мач и да зарадват цялата футболна общност.  Славия - Ботев (Враца) 0:1 @@@

Може би доста хора не са осведомени, само че си почитател на Левски от дете. Разкажи ни по какъв начин се възпламени по „ синята “ концепция. Да, от дребен съм почитател на Левски. Когато бях дете, всички в квартала подкрепяха Левски и ме възпламениха по синята концепция.
Мечтаеш ли един ден да облечеш екипа на Левски?
Разбира се, това е детската ми фантазия.

Клубът изпитва съществени компликации, които въздействат на представянето на тима на терена. Как би коментирал протичащото се на „ Герена “?
Не съм вътре в клуба и не знам какво се случва, само че протичащото се на терена не се харесва на доста хора, както и на мен. Много е тъпо за синя България, само че да се надяваме, че в най-скоро време нещата ще се оправят.  Петър Атанасов е състезател номер едно на V кръг @@@

След първите мачове от есенния дял се заприказва съществено за теб. Името ти бе свързвано с разнообразни тимове. Имаше ли действителен интерес към теб от други клубове, участващи в Първа лига? Наистина започнах сезона много мощно, само че след това имах лек спад в моята игра, Не знам нищо за интерес от други клубове към мен. Засега не се и интересувам, тъй като се усещам благополучен във Враца.  Славия победи Ботев Пд с 2:0 @@@

Мислиш ли, че с положителните ти игри за Ботев (Враца) можеш да попаднеш в националния тим?
Силно се надявам да попадна там, само че надали. Според мен би трябвало Ботев, както и аз да играем много по-силно, с цел да може националният селекционер да огледа към нас.
Кое е обичаното ти състезание и в случай че можеш да избираш, къде би траял кариерата си? Любимото ми състезание е Ли Лига и на драго сърце бих поиграл там, само че си мисля, че към този момент съм позакъснял (смее се).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР