Петък е, лято е и ако по лошо стечение на

...
Петък е, лято е и ако по лошо стечение на
Коментари Харесай

Как да релаксираме в офиса

Петък е, лято е и в случай че по неприятно стичане на събитията ни се постанова да сме на работа, евентуално не сме в изключително положително въодушевление. И в този случай е изцяло разбираемо.

Разбираемо е и когато шефът ни ядоса или имаме и куп други грижи, само че крайните периоди ни притискат. Във всички тези моменти, когато ни иде просто да си тръгнем и да забием глава във възглавницата, е добре да знаем следните трикове, с които най-малко малко да разпуснем напрежението.

Медитация

Е да, в случай че работим в колцентър или просто сме обградени от десетки сътрудници, може и да ни изгледат необичайно. Затова, в случай че бюрото ни не предлага нужното уединение, би трябвало да си намерим някое по-подходящо място, още веднъж в границите на офиса.

Да се изключим за всичко в близост и да се концентрираме единствено върху дишането несъмнено не е лесна задача. Но, в случай че успеем да се оправим с нея, единствено пет минути ще са ни задоволителни, с цел да се почувстваме доста по-добре.

И една дребна подсказка - с цел да ни е по-лесно първоначално, можем да си свалим някое приложение за медитация, което да ни направлява.

Цитруси

Ароматът на свежите плодове е кадърен да ни вдигне настроението и силата мигновено. Той релаксира тялото и редуцира хормона на напрежението.

Ако не им е сезонът на портокалите или просто не обичаме да ги хапваме, можем да се запасим с шишенце етерично масло, което да използваме в напрегнати обстановки.

Студена вода

За пиенето й е ясно. Но, когато се напрегнем и ядосаме, телесната температура се покачва. Затова и е добре да се охладим, изключително в някои области - китките и зад ушите.

Там минават съществени артерии и когато ги разхладим с вода, свежестта ще стигне и до останалите елементи на тялото.

Масаж

Да, някои компании обезпечават сходна глезотия на чиновниците си, само че, в случай че не сме измежду късметлиите, ще би трябвало да се оправяме сами. Най-лесно е да си създадем масаж на ръцете, употребявайки и малко крем за задачата.

Първо разтриваме всеки пръст поотделно, а по-късно с палеца на едната ръка масажираме дланта на другата, написа Daily Mail. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР