Пета поредна нощ в Сърбия се проведоха антиправителствени протести. За

...
Пета поредна нощ в Сърбия се проведоха антиправителствени протести. За
Коментари Харесай

Пета нощ на антиправителствени протести в Сърбия

Пета поредна нощ в Сърбия се организираха антиправителствени митинги. За разлика от предходните вечери, този път демонстрациите в няколко града в страната минаха без принуждение и конфликти с полицията.

Към 8 вечерта площадът пред Скупщината в Белград стартира да се изпълва с хора от разнообразни групи и с разнообразни претенции. Някои от стачкуващите възпламениха свещи в памет на Джо Багериста, който умря през вчерашния ден.

#Belgrade police fire tear gas at demonstrators amid #coronavirus curfew https://t.co/GZskeRLDvN pic.twitter.com/SiqwJ7cUeW
— Press TV (@PressTV) July 11, 2020
Той е един от знаците на митингите от октомври 2000-та. година, когато беше свален Слободан Милошевич и тогава той вряза своя екскаватор в постройката на сръбската държавна телевизия.

Протестиращите в Белград нахлуха в сръбския парламент, има задържани

Протести се организираха в град Крушевац, в Ниш, Чачак, Нови Сад и Лесковац. Този път полицейското наличие не беше толкоз засилено и не се стигна до конфликти.

“Не сме тук, с цел да разрушавам или да се бием с служителите на реда. Тук сме, с цел да се борим против репресиите на държавното управление и против президентът-тиранин. Има хора, които предизвикат принуждение, хвърлят камъни против полицията и те стартират да ни бият брутално “, сподели стачкуващ.

WATCH THIS
SPREAD THIS
POLICE BRUTALITY IN SERBIA #BELGRADE #SERBIA
pic.twitter.com/KppUfwzN9O
— N | ❤️
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР