Пета поред протестна демонстрация се проведе след смъртта на 14-годишното

...
Пета поред протестна демонстрация се проведе след смъртта на 14-годишното
Коментари Харесай

„Конфликтен и редовно пиян на пътя“: Говори съсед на шофьора, който уби Филип

Пета подред протестна проява се организира след гибелта на 14-годишното момче, което скоро щеше да навърши 15 година, само че беше прегазено на пешеходна пътека в центъра на София от пийнал водач. За обвинения Петър Тодоров негов комшия описа, че е конфликтен и че постоянно сядал зад кормилото пил.

В следобедните часове през днешния ден на кръстовището на централните столични улици „ Гурко “ и „ Шишман “ още веднъж се събраха хора, с цел да изразят своята съпричастност към нелепата гибел на момчето. Движението на коли в региона на кръстовището беше спряно, а присъстващите оставиха цветя и заплиха свещич на тротоара.

На мястото се събраха освен близки и другари на починалото момче, само че и близки на други починали при пътни произшествия.

Общото в техните истории е, че виновниците за гибелта на околните им по този начин и не са получили заслужено наказване, което, съгласно присъстващите, е пожизнен затвор за съзнателно закононарушение след приложимост на алкохол, съобщи БНР. Исканията им са за промени в закона, с цел да бъдат увеличени наказванията и да бъдат взети съответни ограничения за попречване на сходни произшествия.

Пред bTV комшия на водача от злощастната вечер описа, че не за първи път Петър Тодоров сядал зад кормилото пийнал.

„ Прекалява с пиенето, кара непрекъснато пийнал, това не му е сефте. Аз съм го виждал доста пъти пийнал да се качва. Винаги пие, това е – постоянно пие и кара. Въобще не пазеше никой. Караше безусловно като анормален, нееднократно съм му правил забележка и той продължаваше пийнал “, споделя съседът.

Полицията обаче е хващала Тодоров с алкохол единствено един път – 1,4 промила, дни откакто е взел шофьорската си брошура през 2005 година Тогава се разминава с санкция.

Досега не е оповестено името на дамата, качила се с дребното си дете в колата на пияния водач. Известно е, че двамата имали връзка.

За нея съседът на Тодоров сподели: „ Имаше едно момиче, идваше при него с едно дете, само че негово ли е, другарка ли му е не знам “.

Други съседи пък споделят, че Тодоров е конфликтен.

Днес още веднъж ще се организира митинг на мястото, а в неделя ще има народен митинг с начален час 18.00 в така наречен „ триъгълник на властта “.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР