Пет варианта на трасе за изграждането на участъка от АМ

...
Пет варианта на трасе за изграждането на участъка от АМ
Коментари Харесай

Представят пет варианта на строежа на АМ Струма през Кресненското дефиле

Пет разновидността на трасе за построяването на сектора от Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле оферират от АПИ. Те ще бъдат разисквани на 11 септември, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

От 9 ч. в община Симитли, а от 14 ч. в община Кресна е публичното разискване на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда за възстановяване на трасето на лот 3.2 на автомагистралата, на които ще бъдат прегледани създадените разновидности.

Първият вид е наименуван Източен вид Г10.50

Източният вид разделя придвижването на две независими и раздалечени едно от друго пътни платна. В посока Гърция трасето минава по съществуващия път I-1 (Е-79), а за София е по нов терен на изток от Кресненското дефиле.

Платното в посока София - Кулата ще употребява напълно съществуващия първокачествен път I-1 (Е79) до началото на гр. Кресна.

Платното от Кулата за София е по нов терен на изток от Кресненското дефиле. Започва на 100 м след пресичането с ж. п. линията за мина Ораново, минава в ляво от съществуващия път и се развива паралелно на него, след което потегля на югоизток, минава паралелно на река Градевска и сред кварталите " Ораново " и " Дълга Махала " на гр. Симитли.

След това трасето пресича път II-19 Симитли - Гоце Делчев и навлиза в ската. Там ще бъде прокопан тунел с дължина 350 м, а след него ще има виадукт с дължина 200 м.

В платното за София е планувано построяването на 18 виадукта с обща дължина 5 087 м, 5 тунела с обща дължина 4 200 м, 1 мост - 96 м, 11 надлези и подлези, подпорни и укрепителни стени.

При Източния вид са планувани напречни връзки сред двете платна, като се употребяват съществуващите пътища

Вторият вид е " Дълъг тунелен вид ", тунел " Кресна "

Началото на сектора е при пътен възел " Крупник ". Тунел " Кресна " е с дължина 15,4 км. Той е с две тръби и с опция за евакуация във втората тръба през напречни връзки. Дължината на цялото трасе на автомагистралата в този сектор, включващо пътна и тунелна част, е към 21 км.

Третият вид е Източен вид Г20, отвън Кресненското дефиле

Този вид на трасе е по нов терен отвън Кресненското дефиле. И двете платна на придвижване са изнесени в източна посока към селата Брежани, Стара Кресна и Ощава.

Трасето стартира към 100 м след секване с ж.п. линията за мина Ораново, ляво от съществуващия път Е-79 и се развива паралелно на него, след което потегля на югоизток, паралелно на река Градевска, сред кварталите Ораново и

В този вид е планувано построяването на 5 тунела с обща дължина 4 200 м, 18 виадукта с дължина 5087 м, един мост с дължина 96 м, подлези и надлези, както и подпорни и укрепителни стени. При секване на съществуващите напречни пътища са планувани пътни възли, осигуряващи всички направления на придвижването.

Четвъртият вид е Г20 - наследник

Този вид се развива през Кресненското дефиле, при оптимално потребление на трасето на съществуващият път I-1 (Е79). Двете платна на автомагистралата са създадени по този начин, че поредно се раздалечават и приближават едно по отношение на друго в ситуационно и нивелетно отношение.

Петият вид Г20-червен

Този вид в по-голямата си част също минава през Кресненското дефиле. Проектното трасе стартира южно от пътен възел " Крупник ".

Приблизителната дължина на трасето е 21 км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР